Iritantni turistički trendovi koje bi trebalo ukinuti u 2018. godini

„Najlepši trenutak u životu je putovanje u nepoznatu zemlju“, rekao je istraživač Sir Ričard Barton koji u svojim avanturama nije morao da se probija kroz štapove za selfi ili da izbegava dronove koji dokumentuju sadržaj na Instagramu.

.

Jahanje na slonovima 

Slonovi, kamile i tigrovi koji žive u zatočeništvu da bi turisti na njima mogli da jašu ili da se igraju sa njima, ne provode se najbolje. U većini slučajeva vlasnici sa njima ne postupaju lepo, a najgore je od svega što im je, radi ljudske zabave, potrebno slomiti ono po čemu su posebni - njihov divlji duh.

Omraženi „bepaking“

Nemamo ništa protiv „begpakinga“, ali suludi trend koji uključuje putovanje bez dinara sa rancem na leđima i žickanje love na putu i nije neka sreća. Uz malo odricanja može se uštedeti za putovanja i ostaviti više prostora onima koji zaista nemaju drugog izbora do oslanjanja na tuđu pomoć.
Frka oko selfija 

Radi šta hoćeš na putovanju sve dok ne praviš štetu drugome, pravilo je koje mnogi putnici smatraju dobrom filozofijom. Ali onog trenutka kad zavisnici od selfija naprave ogroman red jer moraju da naprave savršenu fotku ispred neke znamenitosti ili ne paze kako barataju štapovima, tada prelaze granicu pristojnosti.
Gužvanje oko trake za prtljag

Pokretna traka za prtljag na aerodromima svima bi sačuvala živce kada bi se svi odmaknuli korak unazad i sa pristojne udaljenosti čekati svoj kofer. Tako bi se sprečile i gužve i nepotrebno živciranje oko preuzimanja prtljaga.

Skup internet 

Spuštanje cene smještaja i nadoknađivanje novca na skupom bežičnom internetu ostavlja gorak osećaj, ali i obilje negativnih osvrta na uslugu. Nažalost, mnogi to saznaju tek kad postane prekasno. U vreme kad i jeftini hosteli nude besplatan Wi-Fi opravdano je nadati se da će i luksuzni hoteli prestati sa tim iritantnim trendom.

Izvor: Punkufer