Prejeo se za praznike: Jež na strogoj dijeti jer zbog debljine ne može da se sklupča!

Desetak ježeva sa viškom kilograma koje su nakupili tokom praznika jedući hranu ostavljenu na ulicama izraelskog grada Ramat Gana, moraće hitno na strogu dijetu zbog sopstvene sigurnosti. Zbog debljine, ježići ne mogu da se smotaju u klupko i tako odbrane od drugih životinja poput lisica.

.

Grupa ljubitelja životinja pronašla je ježeve kako se gegaju ulicama Ramat Gana i predali su ih veterinarima gradskog zoološkog vrta.  Osoblje ZOO vrta pretpostavlja da su ježevi jeli hranu preostalu iza kućnih ljubimaca. 

"Mnogi ljudi na ulicama ostavljaju hranu za mačke lutalice, što je vrlo plemenito, ali često je pojedu razne druge divlje životinje", kaže čuvarka u zoološkom vrtu Beka Rifkin. 

Rifkin kaže da je u ZOO pre dva meseca stigao jež kojem su nadjenuli ime Šerman, težak 1,6 kg, što je gotovo dvostruko više od proseka za ježa njegovog godišta.

Ježić je otad na strogoj dijeti i dosad je izgubio 120 grama, a osoblje zoološkog vrta nada se da će ga na slobodu pustiti do leta kada mu se "kilaža prepolovi".

.

Izvor: 100posto.hr