Teorije zavere o nastanku omiljenih crtaća posle kojih ništa neće biti isto

Internet je prepun teorija zavere. Neke su zabavne, neke manje zabavne, a neke jednostavno glupe. Jednostavno nam je u prirodi da izmišljamo i od komarca pravimo magarca. Na ovoj listi ih ima u svim oblicima, a tiču se crtaća na kojima su odrasle generacije. Neke će vam se svideti, neke su više od teorije, neke možda i ne piju vodu, ali sve zaista postoje i lako bi mogle da vam promene način na koji ćete ubuduće gledati filmove za najmlađe.

.

1. Snežana i sedam patuljaka je priča o kokainu

.

Ovo na prvi pogled deluje kao teorija oko koje neko nije predugo razbijao glavu jer "sneg" i "koka" su logična asocijacija, ali ekipa iz "The Conspiracy Zone" otišla je korak dalje pa su pronašli i objašnjenje za sedam patuljaka koji predstavljaju sedam koraka zavisnosti.

Krenete sa Srećkom, zatim vas uhvati Kijavko, onda vas uhvati Pospanko, pa kad se probudite Ljutko i Stidljivko, shvatite da ste Glupko, a lekciju o tegobama narkomanskog života verovatno predstavlja Učo. Doduše, ovaj poslednji se u originalu zove Doc ili doktor pa u kontekstu teorije ima više smisla.

2. Sunđer Bob i sedam smrtnih grehova

A kad smo već kod sedam likova koji zapravo predstavljaju nešto drugo, ne možemo da preskočimo Sunđer Boba i likove koji predstavljaju sedam smrtnih grehova.

Škrtost - očigledno Keba Kraba

Blud - Sunđer Bob voli sve, a to bi verovatno značilo i blud

Zavist - Plankton neprestano zavidi gospodinu Krabi

Neumerenost u jelu i piću - Gari uz kojeg se vezuje fraza "ne zaboravi nahraniti Garija"

Gnev - Lignjoslav se ljuti i kivan je na ceo svet

Lenjost - Patrik koji najlenjiji lik u univerzumu

.

3. Štrumfovi su rasisti

Dok vi vidite samo plava bića koja žive u šumi i skrivaju se od zlog Gargamela, drugi vide male plave rasiste. Naime, postoje ljudi koji iskreno veruju da se iza simpatičnih likova kriju neke mračnije poruke.

Za početak tu su njihove kapice koje podsećaju na bele kape članova Kju Kluks Klana, a teorija dobija dodatnu jačinu kad shvatimo da njihov vođa ima crvenu kapu baš kao i Veliki Zmajevi, vođe KKK. Gargamel je prikazan na način na koji su nacisti crtali Jevreje u propagandnim materijalima, a tu je i ime Gargamelove mačke Azraela koju Jevreji povezuju s anđelom smrti.

Uostalom, njihov pozdrav govori sve:

.

4. Tom i Džeri su nacistička propaganda

Autore legendarnog crtaća optuživali su za štošta, ali jedna od najpriznatijih teorija svakako je ona da se radi o nacističkoj propagandi.

Naime, "Tommies" je naziv koji se koristio za britanske vojnike, a "Jerries" za nemačke. U crtaću je Tom negativac koji pokušava da uhvati i uništiti Džerija koji redovito izlazi kao pobednik.

.

Budući da se crtać prvi put pojavio 1940. u vreme Bitke za Britaniju, neki su zaključili da se iza svega krije nacistička propaganda koja sugeriše nacističku superiornost. Ovo tumačenje se verovatno ne bi svidelo Džozefu Barberi, jednom od tvoraca crtaća, čija su se oba brata u Drugom svetskom ratu borila na američkoj strani.

5. Betmen i njegovi neprijatelji

Ova teorija bi se bez problema mogla preneti i na stripove. Uglavnom, neki tvrde da je radnja animirane serije "Batman: The Animated Series" usredsređena na psihičku borbu Brusa Vejna, a svaki negativac predstavlja drugog unutarnjeg demona s kojim mora da se suoči.

Primer: Mr. Freeze predstavlja Brusovu nemogućnost da održi dugotrajne veze, Pingvin predstavlja njegovo bogatstvo i društveni status, Two-Face odražava njegovu nemogućnost da pomiri svoje dve strane, a tu je i Džoker koji simboliz‏uje njegove sulude misli koje su rezultat smrti njegovih roditelja.

.

Ako je verovati svemu što piše na internetu, autori Simpsonova predvideli su sve što se ikad dogodilo. Međutim, dosta tih teorija ne pije vodu. Jedna za koju se teoretičari zavera i dalje drže je epizoda u kojoj Homer odlazi po auto koji se nalazi na parkiralištu Bliznakinja da bi nedugo nakon toga Bart u rukama držao časopis s ovom naslovnom fotografijom:

Izvor: Noizz