Učestvujte i vi! Srbija kroz objektiv njenih ljudi

U toku je konkurs „Sto najlepših slika Srbije“.

.

Srbija je u najlepšoj mogućoj akciji - slikamo je, gledamo i glasamo o tome gde je najlepša!
S velikim zadovoljstvom vas pozivamo da učestvujete u jednoj nesvakidašnje lepoj priči. U toku je konkurs „Sto najlepših slika Srbije“. Organizator i domaćin konkursa je internet platforma „Slike Srbije“, koja već više od godine privlači, okuplja i promoviše profesionalne i fotografe amatere koji slikaju Srbiju onakvu kakvom je retko vidimo.
Konkurs je zvanično počeo 3. i traje do 30. novembra 2017, a pravo učešća imaju svi čija su interesovanja u vezi sa svetom fotografije i koji su svojim aparatom ili telefonom zabeležili neki kadar Srbije.

Akcija nam omogućava da saznamo ili se podsetimo na to kakve neverovatne lepote Srbija ima i ponekad krije. Bajkoviti predeli, prelepi gradovi, nestvarne prirodne tvorevine... i još mnogo toga stalo je u kadrove koji su prava mala umetnička dela.
U samo pet dana od početka konkurs je privukao mnogo pažnje, motivisao ljude da se uključe ili pomno prate i čekaju da daju svoj glas. U prilog ovome govore i cifre koje su se tokom vikenda popele na preko 20.000 pojedinačnih poseta na sajtu i više od 5.000 registrovanih korisnika na sajtu i društvenim mrežama.

Proces izbora najboljih će se odvijati u tri faze. Prvo će registrovani korisnici portala Slike Srbije izabrati 100 najlepših fotografija, zatim će stručni žiri suziti izbor na 12, a u finalnom krugu će korisnici od tih 12 odabrati najbolju.
Svih 100 fotografija koje su prošle prvi krug glasanja biće predstavljeno na velikoj izložbi u prostorijama Dorćol Platza, 12 probranih će biti štampano u kalendaru za narednu godinu i njihovi autori će dobiti posebne poklone, dok autora najbolje fotografije očekuje i novčana nagrada.
Detaljne informacije o konkursu možete naći na linku www.slikesrbije.rs

O PROJEKTU “SLIKE SRBIJE“
Organizator konkursa, internet platforma „Slike Srbije“, je pionirski projekat koji je pokrenula grupa entuzijasta i zaljubljenika u fotografiju i pejzaže Srbije. Svakog dana nastaju hiljade fotografija koje Srbiju prikazuju u predivnom svetlu. Njihovi autori su profesionalni fotografi, ali i mnogi drugi koji to nisu - ljudi koji se šetaju, trče, voze bicikle u prirodi, oni čiji je posao vezan za otvoren prostor ili oni koji su jednostavno zaljubljeni u prirodu.

Portal sve njih okuplja na jednom mestu i svima daje Srbiju na dlanu.
Istovremeno, platforma promoviše autore, omogućava ljubiteljima fotografije da na jednom mestu imaju tematski objedinjene slike, a svima kojima su fotografije potrebne pruža pravo mesto za izbor i kontakt.

Za nešto više od godinu dana, „Slike Srbije“ prati više desetina hiljada ljudi, putem instagram profila https://www.instagram.com/slikesrbije/ kao i putem fejsbuk stranice https://www.facebook.com/slikesrbije/,a svaka objavljena fotografija prikupi preko hiljadu lajkova.

Sam termin ”Slike Srbije” nalazi se na više od 38.000 haštagova.