HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA! Zašto se ovaj pas fotkao za godišnjak srednje škole? (FOTO)

Šesnaestogodišnji Endru Šalk iz Virdžinije boluje od dijabetesa I tipa, zbog čega svakodnevno sa sobom u školu mora da vodi svog psa Alfa.

.

Pratite nas i na Viberu!

To se donekle može razumeti, ali fotografisanje psa u školskom godišnjaku baš i ne.

Fotografije najboljih prijatelja našle su se jedna pored druge. One su postale viralne na internetu zahvaljujući Diani Blum koja ih je prva uočila, te je odmah postavila na Tviter gde je slika podeljena čak 8 000 puta!

Alfin zadatak je da upozori Endrua kada mu je nivo šećera previsok ili prenizak.

“Zadivljujuća stvar u vezi sa Alfom je što on, zahvaljujući njuhu, 20 do 40 minuta ranije zna da li će mi šećer pasti ili skočiti. Već mi je nekoliko puta spasio život tako što bi me probudio usred noći”, rekao je tinejdžer.

Alfa je stalno sa svojim vlasnikom i sedi pored njega u učionici. Ovaj predivni pas čak ima i svoju (pseću) ličnu kartu. Endru je zbog toga pitao ljude koji su u školi zaduženi za izradu godišnjaka da li se fotografija Alfe može naći među fotografijama ostalih učesnika i svi su se složili sa time, prenosi dnevniavaz.ba.

“On čini da invaliditet kao što je moj dijabetes bude pozitivno iskustvo. Sa njim sve mi deluje više kao blagoslov nego kao negativan deo mog života”, zaključio je Endru.

Izvor: avaz.ba/casopis.info