Nova igrica na Fejsbuku, zbog koje deca beže od kuće i kriju se od roditelja!

Nova Fejsbuk igrica, koja se munjevito širi među decom i mladima, zabrinula je roditelje širom sveta jer, zbog ovog izazova, njihova deca nestaju iz svojih domova.

.

Slučaj britanske 11-godišnjakinje Lee Tejlor pokazao je veliku opasnost nove igrice, a koja od mladih zahteva da se što duže sakrivaju od svojih roditelja, prenosi Mirror, a piše radiosarajevo.ba.

Naime, Lea koja živi sa svojom bakom, nestala je na 24 sata, što je zabrinulo njenu porodicu koja je u takvoj situaciji pomislila na najgore.

Ubrzo su doznali kako je reč o takozvanom 48-satnom izazovu, u kojem je cilj sakriti se od roditelja, te učesnici igre dobijaju bodove ekvivalentno vremenu nestanka. Takođe, njihovi bodovi se povećavaju svaki put kad ih neko spomene na Fejsbuku, tragajući za njima.

.

Ono što je zabrinulo policiju jeste da su Leu, nakon više od 24 sata potrage, pronašli sa još jednom devojčicom od 12 godina, a obe nisu želele da otkriju razloge svog nestanka.

"Pobegla je sa prijateljicom, a nije nam rekla ništa o tome zašto je to učinila. Nikad nismo s njom imali problema. Mislim da je možda upala u loše društvo", očajno je pričala njena majka.

Baka smatra da bi mlađima od 16 godina trebalo zabraniti pristup Fejsbuku.

Pratite nas i na Viberu!