Četiri navike koje otkrivamo TEK kada s nekim počnemo da živimo

Znate onu poslovicu: Dok sa nekim ne pojedete kilo soli...

.

Pratite nas i na Viberu!

Kažu da zapravo ne poznaješ osobu dok ne živiš s njom, a upravo je useljenje u zajednički stan prvi korak prema raskidu za mnoge parove. Ipak, na većinu se ovih stvari lako je navići se, čak i ako je potrebno vremena da se to dogodi, piše N1.

(Ne)higijenske navike

Svako od nas radi nešto što se drugoj osobi čini jednostavno nezamislivo kad je u pitanju higijena. Žene se često šokiraju time što prosečni muškarac smatra redovnim tuširanjem, a muškarci muku muče s identifikovanjem svih proizvoda koji su ženi potrebni da bi izgledala "prirodno".

Način na koji spavamo

Povremeno deljenje kreveta je jedno, a stalno buđenje i spavanje pored osobe nešto sasvim drugo. Istraživanja pokazuju da većini ljudi treba vremena kako bi se opustili i počeli da spavaju pored druge osobe, baš onako kako spavaju i sami, zato nije čudno da se tek nakon useljenja počnu otkrivati sve sitne iritantne navike koje neko ima dok spava. Trzanje, hrkanje, mesečarenje i slično su samo neke od njih.

Shvatanje ličnog prostora

Lični prostor je vrlo zanimljiva kategorija - nekima treba puno, nekima manje, a neki uopšte ne shvataju šta on znači. Ovo je jedan od većih problema kod početka zajedničkog života, jer ako postoji nesrazmjera u potrebama i shvatanju ličnog prostora, svađe su neizbežne.

Čudni hobiji i navike

Svi možemo jako dobro sakriti svoje male, čudne hobije i navike kad živimo sami, ali jednom kad s nekim delimo životni prostor, pitanje je vremena kad će sve isplivati na površinu. Neke od ovih stvari mogu biti slatke i simpatične, a neke odvesti pravo u raskid.