Zanimljivosti

Mačor Sevki ima više od metar, težak je 7,5 kg i riče

Kada su Semih i Kanan, koji žive u turskom gradu Eskisehiru, udomili mačka Sevkija, nisu ni sumnjali da se radi o ljubimcu koji će u budućnosti privlačiti mnogo pažnje. Mačak je trenutno dug jedan metar i težak 7,5 kilograma.
25.09.2017. - 14:00h

Porodica je pre 11 godina mačka pronašla na ulici u Ankari, a s vremenom su primetili da je narastao mnogo više u odnosu na druge vrste mačaka.

Zabrinuti zbog moguće gojaznosti, odveli su ga veterinaru koji im je kazao da je reč o mačku čiji su roditelji norveška šumska mačka i ankarska mačka.

Osim veličinom, Sevki privlači pažnju i glasom. Semih Jurdakul je izjavio da je njegova supruga udomljavala mačke dok je živela u Ankari. Ipak Sevki je bio nešto posebno.

"Bio je mnogo veći u odnosu na dimenzije neke obične mačke. Veterinar nam je rekao da je reč o ukrštanju norveške šumske i ankarske mačke. Trenutno ima 7,5 kilograma. Nema nikakav problem s gojaznošću, veoma je fit. Ima krupne šape i širok trup", rekao je Jurdakul koji je dodao da ljudi sa čuđenjem gledaju njihovog mačka.

Kaže da njegov glas podseća na riku.

"Veoma je miran i strpljiv mačak. Voli da se druži s ljudima i da spava", dodao je.

Ipak, kaže kako njihov ljubimac poseduje i određeno ponašanje koje je uobičajeno za psa.

Prema njegovim rečima, mačak dolazi kada bude pozvan, a odlazi kad mu se to naredi.

Izvor: N1