Zanimljivosti

Šta biste uradile da se porađate u kolima, a beba i dalje u posteljici? Ona jeste i evo kako se završilo... (FOTO)

Svaka trudnica ima samo jednu želju – da se dete rodi živo i zdravo, a to će se desiti ako se buduća majka porodi između 36. i 40. nedelje.
31.08.2017. - 17:00h

Reliks Skuri nije imala takvu sudbinu. Ona se porodila u čak 29. nedelji i to u kolima, na putu do bolnice. Ovakvi porođaju dešavaju se jednom u 80 000 slučajeva. Ne mora da znači da se neće završiti uspešno, ali je svakako stresno i neizvesno.

Kada je Relin Skuri shvatila da će se poroditi u 29. nedelji trudnoće, brzo je sa verenikom sela u kola i krenula put bolnice. 

Kako su kontrakcije postale učestalije, osetila je potrebu da se napregne i rukom osetila bebinu glavicu. Bilo je dovoljno da se napregne još samo jednom, i beba je izašla napolje. 

A kada ju je pogledala, shvatila je da je njena beba i dalje u posteljici. Relinin verenik nastavio je da vozi do bolnice, a oboje su se u kolima molili da njihova beba preživi.

"Bila sam tako uplašena. Beba se u početku nije pomerala i jedino što sam mogla da uradim je da se molim za njen život", rekla je Relin. Narednih sedam minuta, koliko im je trebalo do bolnice, njihov sin ostao je u posteljici. 

"Pustila sam doktore da je otvore kada smo stigli. Izvadili su ga iz posteljice već na vratima bolnice. Znala sam da ne može da diše u posteljici, ali nisam smela ništa da uradim na svoju ruku", priznala je.

Pratite nas i na Viberu!