Ovakav šoping nas uskoro očekuje: Prođite kroz hodnik inspiracije i uđite u onlajn kabine

Treba vam haljina za svadbu i danima se spremate da obiđete sve radnje u gradu u potrazi za savršenom toaletom? Ako je verovati inovatorima, ovaj način kupovine će se uskoro preseliti u prošlost, a u budućnosti nas čeka sledeće:

.

- Onlajn kabine - Naručivanje odeće preko interneta je u porastu i procena je da će biti znatno prisutnije. Time će sve izraženiji problem biti vraćanje odeće, bilo zbog pogrešnih mera ili zato što ne stoji onako kako je kupac zamislio. Zato naučnici rade na razvijanju novih tehnologija koje će ovo rešiti. Reč je o takozvanim onlajn kabinama koje zahtevaju samo jednu fotografiju cele figure, visinu i težinu. Zatim se u saradnji sa prodavcima meri svaki komad garderobe i u zavisnosti od toga i vaše fotografije, program pronalazi pravu veličinu. Očekuje se da će se onlajn kabine naći na tržištu do kraja godine.

-Hodnik inspiracije - Oduvek ste želeli stilistu, ali niste imali novca da ga priuštite? Ne brinite, ubrzo će se u radnjama naći hodnici inspiracije, namenjeni svim ljubiteljima mode, ali i onima koje mrzi da "bazaju" po šoping-centrima. Tehnologija funkcioniše ovako: mušterija ulazi u hodnik opremljen velikim ekranima i kamerom koja pravi profil kupca na osnovu godina, pola i visine. Zatim preporučuje odeću koja odgovara vašoj građi, a na vama je samo da odaberete komade i magični ekran će prikazati kompletan autfit.

- Napredna tehnologija - Jedna australijska firma trenutno radi na tehnologiji koja treba da olakša kupovinu u velikim lancima. Prvo označavate na pametnom telefonu šta vam se dopada od sadržaja, a onda kad odete u radnju, aplikacija vam govori gde se nalazi taj predmet. I ne samo to, ona i upozorava na slične proizvode.

IZvor: novosti