Šta je Monika Levinski godinama krila kao dokaz afere sa Bilom Klintonom?

Za čuvenu aferu između Bila Klintona i Monike Levinski šuškalo se u trenutku trajanja, ali da ugleda svetlost dana trebalo je vremena. Godine 1998. tadašnji predsednik SAD je priznao da je imao tajnu vezu sa svojom tada 22-godišnjom sekretaricom Monikom, i tada je izbio jedan od najvećih seks-političkih skandala ikada.

.

Tada 49-godišnji Klinton mnogo je puta, čak pred istražnim telima, negirao bilo kakvu vezu s 'tom ženom', kako ju je tada nazivao.

Nakon nekog vremena, ipak je sve priznao i izjavio da 'je lagao protiv svoje volje kako bi porodicu sačuvao od sramote', što ga je umalo koštalo karijere.

Priznao je da se s Monikom nalazio u Beloj kući i da su uvek upražnjavali samo oralni seks. Levinski je na nagovor prijateljice sačuvala plavu haljinu prekrivenu Klintonovom spermom, da bi mogla da dokaže da ne laže.

U intervjuu sa Barbarom Volters 1999, Monika se izvinila porodici Klinton za nanesenu štetu, i rekla da je bila nepromišljena.

Priznala je da nije primila novac od Klintona u zamenu za ćutanje, i da je s druge strane odbila ponude u vrtoglavim iznosima do 10 miliona dolara kako bi iznela detalje o aferi.

Izjavila je da je u pojedinim trenucima bila na ivici samoubistva i da je mislila da će biti javno ponižavana dok bukvalno ne umre od srama.

Monika danas ima 44 godine i još je aktivna. "Bucmasta ljubavnica", kako su je nekada nazivali mediji, rešila se suvišnih kilograma i odselila u Englesku.

Tamo je završila psihologiju, a danas živi na Menhetnu i predaje na fakultetu. Takođe se bavi problemom zlostavljanja među tinejdžerima.

Nije imala nijednu dužu vezu nakon afere.

I danas je stigmatizovana zbog onoga što se dogodilo u Beloj kući. Monika priznaje da i dalje, skoro dvadeset godina nakon afere, i dalje oseća krivicu zbog svega što se dogodilo.

Ipak, ističe da nema nameru da promeni prezime.

"Niko od ljudi upletenih u istragu nije morao da promeni prezime. Pa zašto bih ja? Ponekad koristim pseudonim kako bih zaštitila svoju privatnost, ali se ne stidim onoga što jesam”, izjavila je Levinski za magazin “Porter”.

.

Pratite nas i na Viberu!

Izvor: tportal.hr