Šta je pravo i bezuslovno prijateljstvo? Pitajte ovog dečaka u invalidskim kolicima i njegovog drugara i naježićete se...

Dečaci žive Povari, u Kaliforniji, a jedan od njih rođen je sa tumorom na Th2 i Th3 pršljenovima, a tumor je bio toliko veliki da se formirao oko celog kičmenog stuba.

.

Pratite nas i na Viberu!

Reč je o Kamedu koji je preseljenjem u Povaru, odmah stekao prijatelja svojih godina – malog Paula Barneta. Počeli su da se druže glumeći superheroje i praveći smešne video-snimke. Ostala deca su Kamdena izbegavala zbog njegovih invalidskih kolica, ali ne i Paul.Čak je odlučio i da za svog najboljeg prijatelja prikupi novac za nova kolica, koja će mu olakšati kretanje, piše američki Today.

Iako je posle tri operacije tumor odstranjen, Kamden je ostao paraplegičar i kreće se pomoću invalidskih kolica, koja su teška, a on ponekad ima poteškoća da ih gura i upravlja njima.

Kada su njih dvojica bili na izletu, kolica su zapela i prevrnula se, a Kamden je ispao iz njih. Paul je odlučio da nešto uradi.

Pošto Houshanovi nisu imali novac za nova kolica, a državna zdravstvena služba MediCare pokriva troškove za jedna kolica svakih pet godina, Paul je rekao majci da želi da nabavi nova kolica za Kamdena.

Bez znanja svog najboljeg prijatelja i njegove porodice, Paul je na stranici GoFundMe pokrenuo akciju prikupljanja novca za nova kolica, potpuno prilagođena svim Kamdenovim potrebama.

Za dve sedmice prikupio je 5 920 dolara, uveliko premašivši prvobitni cilj od 3 900. Houshani su bili oduševljeni, a Kamden je već isprobao nova kolica i vrlo je zadovoljan, piše radiosarajevo.ba.

Detaljno o njihovom prijateljstvu i životnoj priči možete poslušati u snimku koji sledi.