Šta vaš pas misli o vama kao osobi?

Organizacija koja se bavi zaštitom životinja sprovela je istraživanje o tome šta pojedine rase govore o osobinama vlasnika, njihovom obrazovanju, čak i o tome koliki su im prihodi.

.

Istraživanje je sprovedeno u Velikoj Britaniji na uzorku od dve hiljade pasa. Rezultati su sledeći:

Vlasnici jorkširskih terijera smejali su se u proseku deset puta dnevno i istraživači su zaključili da su oni „najsrećniji“ vlasnici.

Najobrazovanijima su se pokazali vlasnici zlatnih retrivera. Od svih vlasnika uključenih u ovo istraživanje, gotovo četvrtina je imala magistraturu ili doktorat.

Vlasnici čivava su ti koji sa svojim ljubimcem provode najviše vremena od svih testiranih. Naime, oni sa svojim psom provedu u proseku 16 sati dnevno.

Vlasnici dalmatinaca najviše troše na igračke i negu ljubimca. Takođe, većina njih voli sportske automobile, pokazalo je istraživanje.

Vlasnici francuskih buldoga „najveći su rokeri“ od ispitanika, a njihovi psi o njima znaju najviše. Takođe, često se nalaze u vezama iz kojih žele izaći.

Vlasnici labradora su najčešće samci.

Pratite nas i na Viberu!

Oni koji se brinu o mopsovima imaju najsrećnije brakove, a takođe imaju i najveće prihode, dok su najslabije plaćeni vlasnici nemačkih doga.

Lens Vokman, psiholog sa Bat Spa univerziteta u saradnji sa Britanskim kinološkim savezom sprovela je slično istraživanje na uzorku od hiljadu rasnih pasa, gde se pokazalo da su vlasnici čivava najspremniji za sticanje novih iskustava, dok osobe koje brinu o labradorima imaju „najbolji“ karakter. Vlasnici buldoga, nemačkih ovčara i border kolija su se pokazali najotvorenijim, a vlasnici biglova i avganistanskih hrtova emiconalno najstabilnijima.

Izvor: Novosti