Laguna nagradila prijateljstvo! Poklonima obradovala drugarice koje se druže već sedam decenija

Vremešnu družinu prijateljica od osamdeset osam leta, koje se još od gimnazijskih dana sastaju jednom mesečno, juče je poklonima obradovala izdavačka kuća Laguna. Inspirisani pričom o prijateljstvu dugom sedam decenija, koju su Novosti nedavno objavile, rešili smo da njihovo okupljanje u beogradskom restoranu Mala Slavija ovog puta „začinimo“ štivom iz svoje „kuhinje“.

.

Pratite nas i na Viberu!

Za istim stolom sedele su i ovog poslednjeg utorka u mesecu Jelena Bošković Gašić, arheolog, Tatjana Jugović, profesor istorije umetnosti, Darinka Dželebdžić, etnolog, Olivera Simić, arhitekta, Jelisaveta Đorđević, tehnolog, Milena Mihailović, geolog, i Gordana Stefanović Radman, profesorka engleskog jezika. U istom sastavu i sa istim elanom i ovo druženje započele su čašicom "žestine". Njihovo čavrljanje na trenutak smo prekinuli uručivši im paket aktuelnih naslova iz bogate Lagunine produkcije.

Najmanje što možemo da uradimo jeste da im zahvalimo na ovaj način što nas mlađe inspirišu da negujemo takve vrednosti.

Zahvalnost i osmehe zbog neočekivanih gostiju i darova ove dame nisu krile. A nije prvi put da njihov vedar duh izmami „poklone“.

"Prijatno smo iznenađene da neko na ovaj način brine i o nama starima. Volimo da čitamo, iako u ovim godinama to činimo ređe nego ranije. Hvala na darovima, a ove knjige će imati posebno mesto", kaže Milena Mihailović.