Ako ste lepo vaspitali dete, to će vam se na OVOM mestu posebno isplatiti

Ovo pravo je uvedeno pre pola godine, a do sada su ga samo tri porodice ostvarile.

.

Dobri roditelji će sada odmah poželeti da odu u Padovu. U ovom italijanskom gradu postoji restoran koji daje popust za porudžbine, ali samo onim roditeljima čija se deca ponašaju pristojno za stolom.

Vlasnik Antonio Ferari je ovu svoju odluku opravdao činjenicom da sve više viđa neprijstojne porodice, pogotovo decu, i da mu je muka od takvih slučajeva. Samim tim, uveo je popust od pet odsto, kako bi naučio decu pristojnosti.

.

"Mi nemamo odvojeni deo za decu, prostor je mali, a flaše, čaše i ostali pribor koji stoji na stolu se mogu razbiti, a naša klijentela troši prilično novca da bi mirno ručala ili večerala”, rekao je vlasnik Ferari i dodaje da je viđao mnošto dece koja na stolu drže noge, a roditelji pored njih ne preduzimaju ništa.

Kada bi se požalio, uvek bi nailazio na isti odgovor - deca mogu da rade šta požele, jer su deca.

Pravo na popust je uvedeno pre šest meseci, a do sada su ga samo tri porodice ostvarile.

"To pokazuje koliko je pristojnost retka stvar", rekao je dodajući vlasnik restorana i dalje uveren da će se deca ponašati pristojnije ulože li roditelji barem mrvicu napora kako bih uticali na njihovo ponašanje.

Sada, postavlja se pitanje koliko je ova odluka produktivna i da li će novac (nažalost) zaista podstaći roditelje da postanu bolji prema svojoj deci i nauče ih boljem ponašanju. I da postanu kulturniji, ostaje pitanje da li je to prividno?