Zanimljivosti

Sve je sjajno na prvi pogled, ali... Ovo su mračne tajne hotelskih soba

Hotelske sobe i apartmani na prvi pogled uvek izgledaju savršeno. Krevet je perfektno namešten, kupatilo je besprekorno čisto i svetlucavo belo, i teško je pronaći neku manu. Međutim, sve je to prividno.
10.02.2018. - 16:00h

Internet stranica "Thrillist" se pozabavila "prljavim" tajnama hotelskih soba.

Nikada ne dodirujte jastuke

Ukrasni jastuci na hotelskom krevetu izgledaju predivno, ali oni su raj za klice. Ako se pitate zašto se ti jastuci na engleskom zovu "throw pillows", dovoljno je da prevedete - "throw" znači baciti sa kreveta na pod. I da napomenemo, oni se ne peru za svakog gosta. 

Ne koristite čaše u toaletu

Čaše u sobama nisu očišćene s niti jednim proizvodom za čišćenje. One su samo isprane vodom i osušene ručnikom. Osoblje želi (i mora) očistiti što više soba i apartmana u ionako kratkom roku te zato i nemaju vremena za temeljito pranje stvari. Samo su tuš, kada, umivaonik i WC očišćeni sredstvima za čišćenje. Čaše koje su kod mini bara, obavezno isperite vodom, nebitno što su zamotane u plastičnu kesicu.

Izbegavajte onlajn rezervaciju

Rezerviranje sobe putem interneta možda i jest najpovoljnije, ali će vam biti dodjeljen najgori paket (soba ili apartman), kaže turistički agent. Hotelski menadžeri su odlučili da bolje sobe dodele turističkim agencijama, a lošije online bookingu. Razlog tome je što hotelijeri smatraju da osobe koje online rezerviraju sobu traže najjeftiniji smeštaj, dok su klijenti putničkih agenata odaniji gosti koji će se vraćati više puta. 

Izvor: wall.hr