Besplatno prenoćište i hrana za napuštene pse!

Veterinarska ordinacija Darvin iz Novog Sada oduševila nas je odlukom da u ovim hladnim, zimskim danima otvori svoja vrata za napuštene pse koji nemaju gde da prenoće.

.

Ukoliko ste iz Novog Sada i znate da je neki pas ugrožen ,možete ga doneti u ovu ordinaciju, adresa je Bate Brkića 32, gde će pas dobiti prenoćište i obrok. Važno je da znate da su kapaciteti ordinacije mali i da su zaposleni zbog toga ustanovili neka pravila koja treba poštovati.
-Ordinacija Darvin će otvoriti svoja vrata za nekoliko pasa sa ulice koji nemaju gde da prenoće. Mi imamo nekoliko slobodnih bokseva u koje ćemo ih do ujutru smestiti. Dobiće i obrok. Nažalost ne možemo da ih smestimo za stalno i ne možemo da primimo velik broj pasa. Ako imate psa o kome se brinete i koji se nalazi na ulici ili naiđete na nekog psa koji se smrzava donesite ga i BESPLATNO ga smestite kod nas na noćenje i večeru.
Ono što treba znati jeste:

1.ordinacija ima male kapacitete pa prvo pozovite da proverite da mesta nisu već popunjena
2.psa donesite u periodu od 5 do 8 uveče i dođite da ga preuzmete od 8 do 10 ujutru
3.psi ostaju samo tokom noći dok traju ovi hladni dani
4.svaki pas će dobiti obrok u obliku granula
5.svi psi će ujutru biti pušteni ponovo na ulicu pa bi bilo najbolje da ga onaj ko ga donese ujutru i vrati na lokaciju sa koje je doveden jer je to teritorija poznata tom psu
6.svaki pas može ponovo uveče da se vrati i smesti kod nas
7.pozovite nas da proverite da li su kapaciteti već popunjeni.
Kontakt-broj ordinacije je 069 120 99 75.
Nadamo se da će ova akcija Veterinarske ordinacije Darvin motivisati i druge ordinacije da im se pridruže u ovom humanom cilju!
-Oni nemaju nikog osim nas i na kraju krajeva zbog ljudske neodgovornosti se i nalaze na ulici. Budite promena koju želite da vidite u svetu! - kažu u ordinaciji Darvin.

Izvor: B92