Zanimljivosti

Način na koji ukrašavate stan za praznike, otkriva vaš karakter: Birate crvene kugle, vi ste...

Ako ste praznik dočekali bez jelke, svetiljki i balona, znači da ne robujete formi. I to ne mora da znači ništa negativno jer i dalje volite praznike, ali radite samo ono što vama odgovara, a ne što se načelno očekuje.
04.01.2017. - 10:30h

Psihoterapeut Nikolas Marčeli kaže da se praznično (ne)ukrašavanje može tumačiti i kao potreba da se izdvojite iz mase, budete drugačiji. Ili jednostavno da pokažete da vam Božić i Nova godina nisu važni, ne u tolikoj meri da biste ih obeležili štrasom i šarenim balonima.

A, ukoliko spadate u drugu, većinsku grupu i vaš dom danas sija ovih dana, pročitajte šta način ukrašavanja govori o vama.

Prava jelka

Uvek kupujete novo četinarsko drvo jer želite da svake godine unesete svežinu i promene u dom, a time simbolično i u život. Na isti način pristupate svemu, težite inovacijama i trudite se da stalno napredujete, pa bez razmišljanja ulažete novac i vreme.

Veštačko drvo

Lakše vam je i jednostavnije da svake godine izvadite iz kutije plastičnu jelku i kad prođu praznici samo je spakujete, dok iza pravog drveta morate da čistite i razmišljate gde ćete da ga ostavite ili posadite ako je sa busenom. Ovo je izbor praktičnih, racionalnih osoba, koje se na ovaj način odnose i prema poslu i ljudima.

Tradicionalni dekor

Vaša jelka svake godine izgleda isto, jer je ukrašavate na tradicionalan način. Znači da ste takav tip ličnosti, a svaka zvezda ili srce koje stavite, za vas predstavlja dragu uspomenu i ne biste je menjali ni za kakav moderni ukras. Ne robujete modi i trendovima, već čuvate i negujete ono što za vas večno vredi.

Ručno pravljeni ukrasi

Volite da se potrudite oko jelke i ukrašavanja kuće, ali umesto kupovnih ukrasa, obavezno ih sami pravite. Čitate savete i upustva u novinama, na internetu, pustite mašti na volju i za nekoliko dana iz vaše "radionice" izađu divne stvari. Kreativni ste, želite da budete originalni i kao što vaš dom u vreme praznika oslikava stanje vašeg duha, on se odražava i u svemu što radite u životu.

Crvene kugle

Ako isključivo birate crvene ukrase, znači da vas praznici asociraju na ljubav, veselje i slavlje. Radujete im se i to ne krijete, ne marite za komentare da jelka deluje "uniformisano", jer za vas samo crvena boja zrači energijom. Optimistični ste, u svemu vidite povod za osmeh.

Svedeno belo

Vaša životna deviza je - "Lepota je u jednostavnosti", a bela boja to jeste i asocira na sofisticiranost i eleganciju. Osim toga, sigurno spadate u "čistunce" koji vole da je sve pod konac i kojima svaki "višak" unosi nervozu, pa uvek birate svedenost.

Dve boje

Ne volite jednobojno, ni čitav spektar, već birate dve boje kada kupujete novogodišnje ukrase. Od oblika i motiva vaš izbor su zvezdice i pahulje u dve boje, kombinacija crvene i zlatne, ljubičaste i srebrne, plave i žute... To pokazuje vašu potrebu za skladom i harmonijom u svemu što radite.

Što šarenije to lepše

Kada su u pitanju praznici, imate potrebu da sve bude prenaglašeno, pa i novogodišnja jelka. Ne osvrćete se na komentare o nekusnom šarenilu, već radite onako kako vam prija. Što više ukrasa različitih boja vas asocira na više radosti i slavlja. Na isti način pristupate i životu, kada je veselje - najveseliji ste, a kada je tuga - najglasnije tugujete.

Izvor: novosti