Vog: Beograd je jedan od kulturno najživljih gradova Evrope

Magazin "Vog" objavio je listu destinacija na Balkanu koje turistima nisu previše poznate, ali koje preporučuje kao prioritetne kad je reč o putovanjima u nastupajućoj godini. Među putnim pravcima koje ne treba propustiti je i Beograd, opisan kao "jedan od kulturno najživljih gradova u celoj Evropi".

.

Modni časopis navodi da, pored poznatih ostrva, prelepih primorskih gradova i živopisnih starogradskih uličica i tvrđava u Hrvatskoj i Crnoj Gori, na Balkanu postoje i zemlje sa impresivnom prirodom i dinamičnim kulturnim životom koje, kako ističe, smesta treba posetiti, a konkretno preporučuje šest destinacija.

Beograd se opisuje kao "božanstven spoj prošlosti i sadašnjosti", sa više od 200 splavova na Dunavu i Savi, starom četvrti Dorćolom i modernom Savamalom koja nudi umetničke galerije i kulturne centre.

Na zelenim pijacama, navodi se u članku, uvek možete naći sveže lokalne delikatese, a u srpskoj prestonici ćete imati i bogat izbor mesnih specijaliteta sa roštilja, lokalnih vina i rakije. Među šest odredišta na Balkanu koja turistima savetuje da stave u vrh liste planiranih destinacija za 2017. godinu , "Vogue" ubraja i kosovski Prizren, region Hercegovine, makedonski Ohrid, Transilvaniju u Rumuniji i albanski primorski grad Himaru.

Izvor: B92/Tanjug