Da li ste znali da su ove stvari u avionima besplatne?

Potrošili ste novac na avionsku kartu, dodatan prtljag i čašu vina u avionu, ali ove stvari neće vas koštati ni dinara.

.

1. Besplatno čuvanje deteta

I roditelji moraju da idu u toaletne prostorije. Ako putujete sami s detetom ne ustručavajte se da zaustavite stjuarda ili stjuardesu i zamolite ih da vam pričuvaju decu. Nekima to neće biti problem, već željeni predah od uobičajenih obaveza u avionu.

2. Razgledanje pilotske kabine

Želite li da vidite kako izgleda pilotska kabina? Pitajte stjuardesu za kratak obilazak, ali najbolje na kraju leta kada piloti završe sa svojim poslom.

3. Vlažne maramice

Bakterije u avionu su svuda, pa ne čudi da se mnogi prehlade nakon što slete na željeno odredište. Da biste sprečili mogućnost od dobijanja neprijatnih bolesti, zatražite stjuardesi vlažnu maramicu i njome obrišite naslon za ruke ili pokretni stočić za jelo. Većina avio kompanija ih ima, pa će ih dati besplatno na upit.

4. Prva pomoć

Imate žulj? Flaster možete besplatno dobiti od osoblja u avionu. Neke avio kompanije ponudiće vam i tabletu protiv glavobolje ako ste zaboravili da ponesete sa sobom svoju kutiju za prvu pomoć.

5. Dodatni paketić kikirikija

Ako vam u želucu bruji nakon što se pojeli svoju besplatnu kesicu grickalica, zamolite od osoblja repete. Imaju li višak, sigurno će vam ga dati bez ikakve doplate.

Izvor: b92.net