Da li je ovo najgori opis seksa?

Britanski časopis ''The Literary Review'' objavio je ovogodišnje finaliste za nagradu ''Bad Sex in Fiction'', tj. najgori književni opis seksa. Nije prošao ni govor Donalda Trampa o tome kako žene treba „uhvatiti za …“

.

Ovo neželjeno priznanje dodeljuje se više od 20 godina, a među nominovanima za 2016. su Dženet Elis, Itan Kanin, Robert Sitaler i drugi.

Ove godine nema sjetski poznatih književnih imena, iako su čitaoci predlagali Ijana Mekjuana za roman „Nutshell“ i Džonatana Safrana Foera za roman „Here I Am“.

Stručni žiri "The Literary Reviewa" zaključio je da opisi seksa nisu dovoljno loši da pisci budu nominovani, a nije prošao ni govor Donalda Trampa o tome kako žene treba „uhvatiti za …“

Bad Sex in Ficition Award dodeljuje se za "neverovatno loš opis scene seksa u inače dobrom romanu", s ciljem da obeshrabri postojanje "slabo napisanih, nepotrebnih i dosadnih odlomaka u savremenoj književnosti".

Ove godine među izdvojenim nalaze se literarni momenti poput: "Moje celo telo je ušlo u nju" Erija de Luke, i bizarni opis seksa junakinje iz romana Dženet Elis u kojem mladi stočar prvo izjavljuje da je ”uzbuđeno uzdisanje njegove partnerke najlepši zvuk koji je čuo do tada, lepši i od krava koje pasu travu”, a zatim mu ona “izbacuje sve misli o marvi iz glave”.

Izvor: B92