Zanimljivosti

10 rasa pasa idealnih za ljude koji su ili malo lenji ili prezaposleni

Planirate li da nabavite ljubimca, pre velike odluke razmislite o rasi koja bi najviše odgovarala vašem karakteru. Ove rase pasa su kao stvorene za zaposlene i one koji vole pasivniji način života.
11.10.2017. - 10:40h

Engleski buldog

Ova simpatična rasa obožava ljude i radije će lenčariti pored vaših nogu nego juriti za mačkama ili lopticom. Engleski buldozi vrlo su masivni i robusni pa će im više prijati mirna šetnja nego trčanje uz bicikl.

Ši cu

Ova druželjubiva rasa dobro se slaže i sa strancima, decom i drugim psima. Maleni stas čini ga pogodnim gradskim psom, a nežna i blaga narav savršenim ljubimcem za sve generacije. Sa njim možete lagano šetati, sedeti u kafiću, pa čak i obaviti kupovinu.

Škotski terijer

Zdepasti psić ikratkih nogu vrlo su simpatični. Ali odlika ovog malog-velikog psa svakako se krije u karakteru. Neverovatno stabilna i nezahtevna rasa koja uživa u ljudskom društvu. Strpljivi su s decom i drugim psima te im nisu potrebne duge šetnje. Vole igru i vrlo su veseli, a učenje im je prava uživancija.

Baset

Simpatična rasa prepoznatljivih dugačkih ušiju, tužnog pogleda, velikog trupa i kratkih nogu. Iako je reč o lovačkom psu, vrlo su lenji i uživaju u lenčarenju pored svojih vlasnika. Vole da njuškaju i lutaju.

Pekinezer

Reč je o malenoj rasi, duge dlake koja je pravi kućni pas. Vole društvo i svoje ukućane, ali su zato prema strancima suzdržani. Ova rasa je idealna za vlasnike svih generacija, jer ne traži istrčavanje i duge šetnje već će se vrlo lako i brzo prilagoditi vašem stilu života.

Mops

Ovaj simpatičan pas voli pažnju i biće vaš uvek veran pratilac. U stanu su vrlo mirni i većinu vremena provode u krevetiću, dok će se napolju rado družiti, ali i prilagođavaće se vama i vašim potrebama. Mops se jako veže za ljude i budite sigurni da ćete pored sebe imati pravog prijatelja.

Čivava

Minijaturna rasa koja obožava kontakt s ljudima, a omiljeni kutak u domu mu je vaše krilo. Iako su mali, imaju veliko srce pa su za svog vlasnika spremni da stanu u odbranu u bilo kojem trenutku. Ova rasa ne voli duge šetnje ni hladnoću, pa će radije s vama pogledati omiljenu seriju nego se igrati napolju.

Bordoška doga

Vrlo krupna i masivna rasa koju odlikuje stabilan karakter. Iako na prvu izgleda opasno i oštro, reč je o rasi velikog i toplog srca koja voli ljude. S obzirom na masivnu građu tela ne podnose vrućine ni iscrpljujuće treninge, već će radije prošetati parkom i vratiti se u svoj dom.

Jorkširski terijer

Jorkširski terijer izrazito je društven pas, inteligentan, druželjubiv, voli sa skakuće svuda, uvek je u pokretu i jako je znatiželjan. Ali zbog sitne građe tela nisu veliki trkači, pa će se radije zabavljati pored vaših nogu i sami istrčati koliko je njima potrebno, i vrlo brzo će se vratiti u sigurnost vašeg zagrljaja.

Bernardinac

Još jedna izrazito velika rasa koju odlikuje stabilan karakter, velika kilaža i duga i gusta dlaka. Ovi psi ne podnose vrućinu pa najradije vreme provode u ležećem položaju. Njihovo zlatno doba godine su zimski meseci kada, za promenu, vole da trče po snegu. Mirni su i staloženi.

Izvor: zadovoljna.hr