Zanimljivosti

Bivša stjuardesa otkrila šta se sve dešava u privatnim avionima

Jeste li se ikada zapitali kako je leteti sa poznatima u privatnim avionima? Znamo da uživaju u luksuzu, ali bahate se verovatno i više nego što biste očekivali.
25.08.2016. - 09:40h

Bivša VIP stjuardesa Emilija Džordž otkrila je šta se sve dešava na letu u privatnim avionima, i za britanski Telegraf je izjavila kako je prisustvovala raznim bizarnim situacijama u vazduhu.

"Od večere vredne milion dolara do salate od 700 dolara. Novac nije problem kada možete da priuštite privatni avion. Videla sam teretane u avionu, disko-sobe sa šipkama za striptiz i zlatni presto", rekla je Džordžova.

Tokom rada za bogate i poznate imala je niz nemogućih zahteva i želja koje je morala da ispuni. Jedan od njih bio je iznajmljivanje limenog orkestra koji se sastoji od 200 članova kao znak dobrodošlice klijentu, plaćanje računa za taksi 660 dolara kako bi pokupila kavijar i hitno sletanje na pola puta kako bi klijenti jeli u Mekdonaldsu.

"Bilo je tu i potpuno ludih zahteva poput onog da im poslužim lososa kojem je svirana klasična muzika ceo život", kazala je.

Sastavni deo posla bili su pozivi na intimnu večeru, neprimereno dodirivanje i neočekivane posete u hotelu. Bilo je tu i prosidbi. Jedna vlasnik privatnog aviona tražio je da njegova posada nosi nastrane uniforme, a onaj ko bi odbio dobio bi otkaz nakon određenog vremena.

Međutim, istakla je i dobre strane poput bakšiša od 4.000 dolara, poklona koji uključuju skupocene Roleks satove, Hermesove torbice i VIP karte za razne manifestacije. Ako bi negde noćili, sobe bi bile u najskupljim hotelima, a večerali bi u najelitnijim restoranima. Nekada bi dobijala i ličnog asistenta i vozača.

Imala je i budžet za uniforme, a nikada nije brinula da li će biti gladna na poslu jer je jela sve ono što i klijenti.

Kvalifikacije koje treba imati za ovaj posao jesu da imate mnogo strpljenja, da brzo mislite, budete diskretni i budete spremni da putujete bilo kada i bilo gde. Takođe, treba da budete spremni na neočekivane putnike poput sokola, mladunaca lavova i majmuna.

Izvor: Klix.ba/B92