Njihov dolazak će promeniti čovečanstvo zauvek

Ove zime pripremite se za prvi kontakt!

.

Krajem ove godine u bioskopima nas očekuje pravi filmski događaj: priča o prvom kontaktu ljudi sa vanzemaljcima! Reč je o hitu DOLAZAK („Arrival“) reditelja Denisa Vilnuvea koji nam se do sada predstavio hvaljenim filmovima „Zarobljene “ i „Sikario“, a u kom su glavne uloge ostvarili pet puta nomovana za prestižnu nagradu Oskar Emi Adams i dva puta nominovan za Oskara Džeremi Rener. Predstavljamo vam prvu bioskopsku najavu za ovaj naučno-fantastični spektakl koji će, osim što će pružiti dva sata vrhunske zabave, svoje gledaoce naterati i na duboko razmišljanje o priči koju predstavlja.

Da se ne radi o samo još jednom u nizu holivudskih blokbastera čija je primarni zadatak što veća zarada na blagajnama dovoljno govori i činjenica što je DOLAZAK izabran za prikazivanje na prestižnim filmskim festivalima u Torontu i Veneciji gde će doživeti svoje glamurozne svetske premijere kojima će prisustvovati veliki deo ekipe koja je radila na filmu. Uz Adamsa („Američki prevaranti“) i Renera („Narednik Džejms“) u ostalim ulogama pojavljuju se i dobitnik prestižne nagrade Oskar Forest Vitaker („Poslednji škotski kralj“) ko i nominovan za nagradu Zlatni Globus Majkl Stalberg („Ozbiljan čovek“). Scenario za film napisao je Eric Hajserer („Kad se svetla ugase“) prema kratkoj priči autora Teda Čjanga.

Radnja ovog inteligentnog naučnoo-fantastičnog misterioznog trilera fokusirana je na dolazak vanzemaljaca i naš prvi kontakt s njima. Dvanaest letelica jajastog oblika sletelo je na različitim lokacijama širom sveta. Američka vojska regrutira doktorku Luis Benks (Adams), najboljeg ženskog prevodioca na svetu, čiji je zadatak da uz pomoć fizičara Jana Donelija (Rener) otkrije da li su naši posetioci došli u miru ili predstavljaju pretnju kompletnom čovečanstvu...

S obzirom na činjenicu da je bioskopska distribucija predviđena za kraj godine kada se u bioskopima uglavnom prikazuju filmovi koji pretendiraju na razne nagrade (u prvom planu su Oskar i Zlatni globus), s pravom očekujemo da će DOLAZAK biti kvalitetan SF spektakl koji će nas, osim najmodernijim specijalnim efektima, osvojiti i vrhunskom pričom kakva odavno nije viđena na velikim platnima.

Naučno fantastični triler DOLAZAK u domaće bioskope
stiže krajem ove godine!