Šta način na koji se potpisujete otkriva o vašoj ličnosti?!

Kako se potpisujete? Da li je vaš rukopis skladan i čitak ili više liči na švrakopis? Stavljate li tačku na slovo "i"? Potpis, po rečima stručnjaka za psihografologiju, ponekad otkriva i one crte karaktera koje možda želite da prikrijete. Šta vaš potpis govori o vama?

.

Veličina slova

Veličina slova pokazuje koliko želimo ili ne želimo da budemo primećeni. Potpisivanje krupnijim slovima pokazuje našu samouverenost i odvažnost, ali i želju da budemo primećeni. Takođe i egocentričnost sa izraženom potrebom za aktivnim društvenim životom. Takva osoba obično gleda sa visine na druge i voli da dominira u komunikaciji i društvu.

Krupan potpis, a sitan rukopis odslikava osobu koja želi da je svugde vide i čuju, a u stvari, iznutra se oseća minijaturno, pa na ovaj način kompenzuje nesigurnost.

Srednja veličina slova u potpisu karakterišu osobu koja želi da se uklopi u društvo, ponaša se pristojno, staložena je i ne diže ton za najmanju sitnicu.

Sasvim mala slova otkrivaju nesigurnost, stidljivost i manjak želje da se bude primećen. Ovakav potpis imaju obrazovani racionalni ljudi, uglavnom misaono okupirani. Najčešće se sreću među naučnicima i istraživačima. Njihova osećanja i razum se stalno dopunjuju i gotovo su uvek u skladu.

Nagib i uspravan položaj

Iskošenost slova takođe šalje preciznu poruku. Blago nagnuta slova u desno, pokazuju osobu koja je darežljiva, otvoreno izražava emocije, ali je privržena i strastvena. S druge strane, uspravna slova ispisuju oni koji skrivaju emocije i žele sve da drže pod kontrolom.

Ukoliko podvlačite rukopis pripadate grupi sa zdravim samopouzdanjem, pozitivnom slikom o sebi i zadovoljstvom onim što radite. Podvučeni potpis, zapravo, otkriva samouverenu osobu, a podvučen dvostrukom linijom izuzetno snažnu, odlučnu i ambicioznu. Ovakve osobe smatraju da im pripada sve najbolje u životu pa se svojski trude da do toga i dođe.

Tačka i crtica

Tačku na slovo "i" stavljaju osobe koje vole da se ističu u masi i izgledaju drugačije od drugih. Dominantna tačka u odnosu na slovo otkriva ambicioznu prirodu, dok izostanak tačke govori da takva osoba ne obraća pažnju na detalje i teško ih prati.

Oni koji umesto tačke iznad ovog samoglasnika stavljaju malu ravnu crticu pokazuju nemiran duh i šalju poruku da su često u žurbi.

Dugačka neprekinuta linija umesto tačke iznad ovog slova, otkriva kreativnu i inteligentnu osobu.

Različit potpis u odnosu na rukopis otkriva osobu koja želi da deo svoje ličnosti prikrije. Ona, zapravo, kroz potpis kreira drugačiji identitet. Ovako se potpisuju osobe koje krasi hrabrost i samouverenost, ali bez arogancije. Najupečatljiviji primeri ovog kreativnog potpisivanja su Edgar Alan Po i Volt Dizni.

Potpisivanje velikim štampanim slovima je prilično retko, mada prisutno. Ovakav potpis koriste ljubazne osobe koje imaju veliko srce, nesebične su i spremne da se žrtvuje za druge. Ponekad može da znači i da preterano razmišljaju, te da se lako naljute.

Nasumično potpisivanje

Potpisivanje punim imenom i prezimenom, takođe ima svoju poruku. Nekreiran specifičan potpis pokazuje ljubazne osobe koje se lako prilagođavaju novonastalim situacijama ili osobama sa kojima razgovaraju. U suštini, radi se o osobama koje imaju čvrste stavove, snažnu volju i poglede na život.

Nasumično potpisivanje gde sličnosti između imena i potpisa, zapravo, nema, otkriva osobu koja želi da ostavi utisak da je jako pametna. U stvarnosti ona mnogo sakriva, ne govori iskreno ono što misli, niti obraća pažnju na druge osobe i ono što govore.

U suprotnom, sličnost između imena i potpisa pokazuje inteligentnu, ali hirovitu osobu. Ovakvi ljudi često menjaju svoje mišljenje i stavove pa su vrlo često i nepromišljeni. Međutim, laskanjem se uvek mogu pridobiti.

Izvor: novosti.rs

Pratite nas i na Viberu!