Frontmen grupe "Rolling Stones", slavni pevač Mik Džeger, deo nasledstva možda neće ostaviti svojoj deci. Naime, reč je o novcu od prodaje kataloga benda, koji bi mogao da ode u dobrotvorne svrhe.

Govoreći za Wall Street Journal, Džeger je rekao da ne planira da proda katalog benda s albumima nakon 1971, sugerišući da bi umesto toga mogao da ide u dobrotvorne svrhe.

"Deci ne treba 500 miliona dolara da dobro žive", rekao je slavni muzičar, dodavši da ako ode u dobrotvorne svrhe "možda učini nešto dobro u svetu".

Džeger ima osmoro dece. Najstariji ima 52, a najmlađi šest godina. Najstarijeg Karisa dobio je 1970. s glumicom Maršom Hant. Svoju drugu ćerku Džejd (51) dobio je godinu dana kasnije s bivšom suprugom Bjankom Džeger.

Pevač je s glumicom Džeri Hol dobio četvoro dece - ćerke Elizabet (39) i Džordžiju Mej (31) i sinove Džejmsa (38) i Gabrijela (25). Lukas (24) rođen je 1999. godine dok je bio u vezi s manekenkom Lućijanom Gimenez Morad, a 2016. dobio je svoje najmlađe dete, Deveru s koreografkinjom i bivšom balerinom Melani Hemrik.

Bend do danas još uvek ne poseduje autorska prava na neke od svojih najvećih hitova

U opsežnom intervjuu Džeger je takođe govorio o tome kako je prepoznao sličnosti između problema vlasništva koje je Tejlor Svift imala sa svojom izdavačkom kućom i rane muzike Roling Stounsa. Naime, bend do danas još uvek ne poseduje autorska prava na neke od svojih najvećih hitova.

"Industrija je bila u tolikom povoju da nije imala podršku i količinu ljudi koji su mogli da vas savetuju kao sada. Ali znaš, to se još uvek događa. Mislim, pogledajte šta se dogodilo Tejlor Svift! Zapravo ne znam detalje, ali očito nije bila srećna", rekao je Džeger.

Roling Stouns su ranije ovog meseca najavili album "The Hackney Diamonds", što im je prvi album nakon 18 godina. Objavili su i pesmu "Angry", koja se takođe na njemu nalazi, a bend je ovih dana objavio i deo pesme koju su snimili s Lejdi Gagom i Stivijem Vonderom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.