"Zar ćemo na Gripama dozvoliti koncert čoveka koji je pevao vukovarskom krvniku Miroslavu Radiću?" pisali su na Fejsbuku i nastavili o "invaziji sumnjivih likova".

"Nastavlja se najezda sumnjivih likova sa istoka na hrvatsku muzičku scenu. Ovaj put u akciji je ponovo Aca Lukas koji najavljuje premijeru svog autobiografskog filma Pokidan – Trilogija kafana na Balkanu u dvorani Gripe u Splitu 4. novembra 2023. Nakon projekcije filma zakazan je i koncert ovog srpskog turbofolkera. Koncert i projekcija filma zakazani su ni manje ni više nego na Gripama - hramu splitskog sporta. Postavlja se logično pitanje - ima li u Splitu, u njegovim gradskim strukturama bilo kakav kriterijum, šta se može organizovati u javnim gradskim prostorijama? Kakvu poruku šaljemo našoj omladini kada u jednom sportskom objektu organizujemo promociju filma koji veliča lik i delo jednog zavisnika, nasilnika i zagovornika politike Aleksandara Vučića?" ljute se iz Domovinskog pokreta.

"Nažalost, naš grad je pred kapitulacijom. Danas je u Splitu najnormalnije da Partizanovi igrači s tetovažom Draže Mihailovića na nozi igraju basket u srcu grada na Prokurativama. Kada jedna ovakva stvar prođe bez povišene temperature i reakcije nadležnih, ulog se podiže pa uskoro možemo očekivati i proslavu godišnjice osnivanja Dinarske četničke divizije. Zašto i ne bi? Gde su službe grada i države? Zar je postalo normalno da čovek koji je u zatvoru organizovao privatni koncert za krvnika Vukovara Miroslava Radića nesmetano nastupa u Splitu? Da, ako niste znali upravo je Aca Lukas pevao kapetanu JNA Miroslavu Radiću na ispraćaju iz beogradskog zatvora u Haag. Čovek to i ne skriva, štaviše, ponosi se time", tvrde dalje.

"Međutim, ovde nisu toliko bitni ni Aca Lukas ni Miroslav Radić. Ovde su bitni Split i Hrvati i emocija mladih Splićana i Hrvata prema žrtvi Vukovara i Domovinskom ratu? Ovom prilikom obraćamo se svim organizacijama i pojedincima kojima je stalo do očuvanja nacionalnog identiteta i dostojanstva Domovinskog rata te ih pozivamo da spreče sramotu kojoj aktuelna gradska vlast izlaže Split i Hrvatsku", zaključili su.

Ovo nije prvi put da Domovinski pokret spominje Acu Lukasa. Letos im je smetao njegov nastup na festivalu na Barbarincu do kojeg na kraju nije došlo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.