Spasioci su, uz pomoć pasa tragača, pronašla ostatke voća koju su deca jela da prežive.

Četvoro dece, starih 13, 12, devet godina, kao i bebu od 12 meseci, spasla je vojska u blizini granice, između pokrajina Kaketa i Gvavijare, u blizini mesta gde se srušila "cesna 206", preneo je Rojters.

U avionu je bilo sedmoro putnika, koji su išli od Ararakuare, u pokrajini Amazonas, ka San Hoze del Gvavijareu, kada su poslali poziv za pomoć 1. maja.

Troje odraslih, među kojima su pilot i majka dece, Magdalena Mukutuj, preminuli su usled posledica pada i njihova tela su pronađena u olupini aviona. Deca su preživela pad. Njihova porodica je iz redova lokalne autohtone zajednice.

Narsiso Mukutuj, deda tri devojčice i jednog dečaka, rekao je novinarima da je oduševljen informacijom da su mu unučići spaseni.

Fotografije koje je objavila kolumbijska vojska prikazala je grupu vojnika sa četvoro dece usred džungle.

"Ovo je radost za celu zemlju. Četvoro dece, koja su bila izgubljena u kolumbijskoj džungli su živa", naveo je predsednik Petro na Tviteru. On je, prvobitno, objavio 17. maja na Tviteru da su deca pronađena, ali je obrisao tvit i rekao da informacija nije bila potvrđena.

"Deca su bila sve vreme zajedno, slaba su, da pustimo lekare da ih pregledaju. Pronađeni su, veoma sam srećan zbog toga", rekao je Petro novinarima.

Spasioci su, uz pomoć pasa tragača, pronašla ostatke voća koju su deca jela da prežive, kao i improvizovano sklonište, napravljeno od šumske vegetacije. U akciji spasavanja učestvovali su avioni i helikopteri kolumbijske vojske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.