U izjavi je rekao da je zvezda, poznata po ulozi transseksualke Lili Sevidž, umrla "neočekivano, ali mirno" u utorak uveče.

Njegova karijera trajala je više od 30 godina, tokom kojih je bio domaćin emisije "Paul O'Grady Show", "Blind Date" i "For The Love Of Dogs"

Voditelj, koji je rođen u Mersisajdu, vodio je brojne igre, uključujući "Blankety Blank" kasnih devedesetih.

"Sa velikom tugom vas obaveštavam da je Pol neočekivano, ali mirno preminuo juče uveče. Tražimo, u ovom teškom trenutku, da, dok slavite njegov život, poštujete i našu privatnost dok se pomirimo sa ovim gubitkom. Veoma će nedostajati njegovim najmilijima, prijateljima, porodici, životinjama i svima onima koji su uživali u njegovom humoru, duhovitosti i saosećanju. Znam da bi želeo da ti se zahvalim za svu ljubav koju si mu pokazao tokom godina", naveo je Andre Portasio, koji je bio u braku sa Polom O'Grejdijem od 2007. godine.

O'Grejdi iza sebe ostavlja i ćerku Šeron, koju je sa bliskom prijateljicom Dajan Jansen dobio 1974. godine, kao i dvoje unučadi.

Takođe je jednom bio oženjen portugalskom manekenkom Terezom Fernandes. Kako je rekao, to je bio "brak iz interesa" , navodno da bi sprečio njenu deportaciju. Kasnije su se razveli 2005. godine, piše Skaj njuz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.