Dva roditelja su rekla da je trebalo da budu obavešteni da će im biti pokazane, a jedan je tvrdio da su "pornografske". Takođe su istakli da su slike "uznemirile" njihovu decu.

Karaskila je rekla da je "tužna" jer je njen kratak mandat na mestu direktorke došao do kraja. Ona je u školi radila godinu dana.

Roditelji dece spomenute osnovne škole sada traže da im se omogući da glasaju o bilo kakvoj temi ili lekciji koja bi mogla da se smatra škakljivom.

"Prava roditelja su iznad svega, a to znači zaštita interesa svih roditelja, bilo da se radi o jednom, 10, 20 ili 50", rekao je predsednik školskog veća Barni Bihop, koji je priznao da je bivšoj direktorki dao ultimatum – ili je mogla sama da ode ili će dobiti otkaz.

Mikelanđelova skulptura jedno je od umetničkih dela koje su učenici proučavali na času o renesansnoj umetnosti za decu od 11 i 12 godina. Iako se smatra jednim od najvažnijih umetničkih dela svih vremena, roditelji su je zbog golotinje smatrali neprimerenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.