Veliki svetski hit konačno i kod nas: Tihi pacijent

Triler o kojem svi pričaju i koji obara sve rekorde.

PR
foto: Promo / Vulkan
foto: Promo / Vulkan
.

Izvanredan debitantski roman Aleksa Majklidisa Tihi pacijent hipnotisaće vas već na prvim stranicama. Studiozno proučavanje glavnih karaktera, znalački raspoređeni obrti i neverovatna završnica dobrineli su da ova očaravajuća psihološka misterija postane bestseler Njujork tajmsa, Sandej tajmsa kao i trenutno najprodavaniji triler na Amazonu. Osim navedenih, nalazi se na Forbsovoj listi najboljih trilera za 2018/2019 godinu, kao i na čuvenom sajtu Goodreads gde zauzima prvo mesto. Tihi pacijent koji osvaja srca čitalaca širom sveta do sada je objavljen u čak 44 zemlje. Poznati glumac Bred Pit i njegova producentska kuća Plan B otkupili su prava za realizaciju filma koji će biti inspirisan upravo ovim popularnim romanom.

Šokantan psihološki triler Tihi pacijent otkriva nam profil poznate slikarke Ališe koja, sve do jedne kobne noći, vodi naizgled savršen život. Udata je za čuvenog modnog fotografa Gabrijela sa kojim uživa u luksuzu Londonskog najpoželjnijeg kvarta. Kada se jedne večeri njen suprug vrati kasno s posla, Ališa će bez reči ispaliti pet hitaca ka njemu. Nakon toga, nije rekla ni reč. Nije odgovarala na pitanja, čak ni kad je optužena za ubistvo. Ćutala je i kad je uhapšena, odbijajući da prizna ili porekne krivicu – nikada više nije progovorila. Njeno ponašanje pretvara tragediju u nešto mnogo veće, misteriju koja izaziva pažnju tabloida i javnosti, a njena umetnička dela dobijaju na vrednosti. Ovaj neverovatan slučaj privući će i ambicioznog mladog psihijatra Tea, koji ima samo jednu opsesiju: da navede Ališu da ponovo progovori i otkrije tajnu njene tišine. Uveren da će uspeti tamo gde su svi drugi omanuli, Teo ni ne razmišlja da li je uopšte spreman da čuje istinu.

Aleks Majklidis satkao je potpuno originalnu, očaravajuću psihološku misteriju, toliko zapetljanu i jedinstvenu da zaslužuje da se nazove posebnim žanrom. Čitajući, pažnju će vam okupirati svaka reč, svaki sukob, svaki iznenađujući obrt.

Autor ovog izvanrednog trilera koji je već 26 nedelja na top-listi Njujork tajmsa, poreklom je sa Kipra. Posle studija engleske književnosti na Kembridžu, Majklidis je pohađao master studije iz pisanja scenarija na Američkom filmskom institutu u Los Anđelesu. Potpisuje scenario za film The Devil You Know (2013) sa Rozamund Pajk u glavnoj ulozi, a sarađivao je i na pisanju scenarija The Brits are coming (2018) sa Umom Turman, Timom Rotom i Sofijom Vergarom u glavnim ulogama.