Promocija nove knjige za decu Slobodana Stanišića "Istorijska potraga: Marko Кraljević"

Podsećamo vas da će se promocija nove knjige pisca za decu Slobodana Stanišića pod nazivom Istorijska potraga: Marko Кraljević održati u sredu 29. maj, u knjižari Vulkan КCB (Trg republike 5), sa početkom u 11 sati, a specijalni gosti biće učenici OŠ „Starina Novak“. Ideja je da predstavljanje knjige bude zabavno i interaktivno, a ujedno da đaci dobiju priliku da pitaju autora sve što ih zanima i prošire svoje znanje.

Junak, foto: Promo Vulkancic
Junak, foto: Promo Vulkancic
.

Sve knjige iz edicije Istorijska potraga osmišljene su tako da dete na zabavan i neobičan način usvoji mnogo istorijskih podataka. Odgovarajući na pitanja, dete prati avanture naših znamenitih srednjovekovnih ličnosti, krećući se po knjizi napred-natrag. Na taj način, s lakoćom saznaje sve važne činjenice o ličnostima koje su obeležile našu istoriju. Najnovija Istorijska potraga upoznaće decu sa životom Marka Кraljevića, čuvenog junaka epskih pesama, neustrašivog i nedostižnog u vrlinama.

Slobodan Stanišić, jedan od najproduktivnijih i najčitanijih srpskih pisaca za decu i mlade, decenijama je prisutan na literarnoj sceni. Njagova poezija, proza i dramsko stvaralaštvo nagrađeni su gotovo svim nagradama koje se u Srbiji dodeljuju stvaraocima za decu i mlade. Objavio je više od sedamdeset knjiga, romana, zbirki priča i pesama, autor je i devet antologija i scenarija za mnoge televizijske emisije i serije.