Poklonite dve knjige biblioteci u Kučevu i ponesite kući knjigu "Vakuum" Jovane Dišić

Vulkan izdavaštvo poziva sve ljubitelje pisane reči da prisustvuju promociji knjige Vakuum, prvog romana autorke Jovane Dišić, doprinesu ponudi Biblioteke Nikola Sikimić Maksim u Kučevu i obogate svoju biblioteku.

PR
Foto: Promo
Foto: Promo
.

Svi posetioci koji 29. septembra u 18 sati dođu u Tribinsku salu na prvom spratu Doma omladine (Makedonska 22) i donesu bilo koje dve knjige Vulkan izdavaštva dobiće roman Vakuum, a donete knjige biće poklonjene Biblioteci Nikola Sikimić Maksim u Kučevu, čiji je direktor autorka ovog romana.

Na promociji knjige Vakuum, pored autorke Jovane Dišić, govoriće Muharem Bazdulj, pisac, prevodilac i novinar, Filip Grbić, pisac i prevodilac, Jovana Milovančević, književna kritičarka i novinarka Radio Beograda 2, i Marija Radić, urednica srpske književnosti u Vulkan izdavaštvu.

Biblioteka Nikola Sikimić Maksim raspolaže fondom od 35 000 naslova i pokriva područje opštine Kučevo, koja obuhvata oko 25 seoskih naselja sa oko 16 000 stanovnika. Korisnici bibliotečkog fonda su, između ostalog, četiri osnovne škole i jedna srednja, kao i dom za stare. U Biblioteci, koja vodi poreklo od čitaonice osnovane 1873. godine, organizuje se niz kulturnih dešavanja, a od ove godine izdaje se i književni časopis Maksim.