Pet saveta kako da vaš mobilni uvek bude u najboljem stanju

Mobilni telefoni su postali sastavni deo naših života i gotovo da ne prođe sat da ga ne uzmemo u ruke. Oni nam prilično olakšavaju život, ali je korisno i znati kako ga koristiti efikasno i u punom kapacitetu.

PR
.

Samsung je jedna od kompanija koja je posevećena negovanju održive budućnosti I pružanju praktičnih načina koji pomažu korisnicima njihovih uređaja da iskoriste sve njihove potencijale. Samsung kontinuirano radi na unapređenju sistema koji će pomagati korisnicima da održe kvalitet svojih uređaja i produže njihov vek trajanja. U nastavku ćemo predložiti nekoliko saveta kako da svoj telefon učinite efikasnijim i produžite mu životni vek.

Zaštitite bateriju

Različite su preporuke stručanjaka kako da životni vek baterije bude što duži. Neke od preporuka su da telefon bude uvek između 20-80 % napunjenosti, jer tada funkcioniše u optimalnom stanju. Neke druge preporuke govore da ne biste trebali da čekate da padne na nulu, jer se tako smanjuje njen životni vek. Ukoliko pak intenzivno koristite svoj telefon zbog prirode posla ili ličnog interesovanja, razmotrite o kupovini jednog od novih preklopnih uređaja Samsung Z serije, Galaxy Z Fold4 ili Galaxy Z Flip4. Samsung Galaxy Z Fold4 poseduje bateriju od 4400 mAh, što vam u prevodu omogućava od 16 sati kontinuiranog korišćenja mobilnog interneta ili Wi-Fi mreže do 72 sata reprodukovanja audio sadržaja, dok će baterija na Galaxy Z Flip4 od 3700mAh omogućiti 56 sati reprodukovanja audio sadržaja. Uređaji poseduju baterije koje vas neće izneveriti.

.

Čuvajte svoj uređaj od udaraca

Godinama unazad, globalni trend je da pri pojavi novog modela mobilnog telefona Jutjuberi podvrgavaju iste fizičkoj izdržljivosti. Međutim, novi Galaxy Z modeli su napravljeni od materijala koji mogu da izdrže nespretnost i nepažnju. Zahvaljlujući Armor aluminijum okviru, preklopni zglob je zaštićen od oštećivanja pri rasklapanju ili padu, a uz pomoć Corning Gorilla Glass Victus stakla spoljašnji ekran i zadnja strana telefona, spremni su da se uspešno odupru skoro svakoj mogućnosti grebanja ili habanja. I pored izuzetnih zaštitnih karakteristika, svakako je preporuka koristiti zaštitnu maskicu. Pored toga, nova Z serija prestavlja prve vodootporne preklopne telefone na svetu koji mogu da budu u 1,5 metar dubokoj slatkoj vodi čak do pola sata i normalno nastave sa radom, zahvaljujući IPX8 vodotpornoj funkciji.

.

Čuvajte memorijski prostor

Kako bi vaš telefon funkcionisao optimaIno i bez bagova vrlo je važno da memorijski prostor ne bude do maksimuma iskorišćen, jer će to onda usporiti druge funkcije. Neretko se dešava da u svom telefonu imamo na stotine snimaka ekrana koji nam služe kao podsetnik ili predmet šale na koje vremenom zaboravimo. Profesionalne kamere na Galaxy Z Flip4 I ZFold 4 napraviće fotografije i videosnimke izuzetnog kvaliteta, zahvaljujući unapređenim OIS I VDIS funkcijama koje mogu snimiti nevoravatne kadrove, kao i Nightography režimu koji će „dostaviti“ sjajnu fotografiju, čak i u noćnim uslovima. Zahvaljujući memorijskom prostoru od 256GB imaćete u prilici da u svom telefonu sačuvate na stotine fotografija i video snimaka, bez brige da će vam zbog njih telefon „posustati“ sa radom.

Kupite telefon proizvođača koji redovno šalje ažuriranja softvera

Za sigurnost uređaja jako je bitno da kompanija redovno šalje ažuriranja. Ovo je jedna od ključnih tačaka kako bi podaci na uređaju bili sigurni, a ujedno znači proizvođaču da prati situaciju i sprema sigurnosne “zakrpe”, koje dolaze u vidu tih ažuriranja. Što je proizvođač telefona “jači” to je telefon koji posedujete ili planirate da kupite, sigurniji, jer mali proizvođači često ne mogu da isprate tempo razvoja sigurnosti i možete doći u problem bezbednosti vaših podataka. Samsung neprestano poboljšava funckionalnost svoje Samsung Members aplikacije redovnim ažuriranjima softvera, pri tom usvajajući povratne informacije korisnika kako bi obezbedio pozitivno iskustvo korišćenja aplikaciji. Ova poboljšanja takođe pružaju korisnicima praktičnije i pristupačnije metode za rešavanje problema na njihovom uređaju.

.

Proveravajte dijagnostiku

Kroz proveru dijagnostike preko Samsung Members aplikacije, korisnici mogu istovremeno da testiraju 27 funkcija svog uređaja, uključujući status baterije, funkcionalnost kamere, prepoznavanje lica i druge funkcije. Korisnici mogu pristupiti proveri dijagnostike tako što će pokrenuti Samsung Members aplikaciju, koja će korisnika dovesti do dijagnostičkih rezultata koji će pružiti odgovor na pitanja i saveta za rešavanje problema na svom telefonu. Samsung neprestano poboljšava Samusng members aplikaciju redovnim ažuriranjima softvera i usvaja povratne informacije korisnika kako bi obezbedio jednostavno iskustvo u aplikaciji, ali i kako bi proširio pristup informacijama koje ne samo da pomažu korisnicima da precizno reše probleme, već i održavaju optimalne performanse njihovih uređaja.

Promotivni period

Ukoliko vas zanima da kupite jedan od ovih djajnih uređaja, to možete učiniti u bilo kom momentu, ali kako je trenutno „na snazi“ promotivni period koji traje do 16.10.2022. godine imaće te priliku da uz kupovinu Samsung Galaxy Z Flip4 5G ili Samsung Galaxy Z Fold4 5G telefona, ostvarite pravo na poklon u vidu Samsung Galaxy Watch5 44 mm u grafitnoj boji ili Samsung Galaxy Watch5 40 mm u ružičasto-zlatnoj boji. Takođe, uz kupovinu telefona iz Galaxy S22 serije ostvarujete pravo na poklon Galaxy Buds2 slušalice u grafitnoj boji. Za ostvarivanje prava na poklon potrebno je registrovati se putem Samsung Members aplikacije putem kupljenog pametnog telefona u sklopu promocije najkasnije do 30. oktobra 2022.

Više informacija o promociji pronađite na linku https://www.samsung.com/rs/offer/complement-your-world-2022/