Džejn Ostin za sve romantične duše: Izabrana dela II

Izabrana dela II, sjajno opremljeno jednotomno izdanje obuhvata tri izuzetno značajna dela engleske književnosti nastala iz pera čuvene autorke Džejn Ostin: Mensfild park, Nortengerska opatija i Pod tuđim uticajem. Prilikom objavljivanja Nortengerske opatije, brat Džejn Ostin je objavio i predgovor, u kom je otkrio identitet svoje sestre, jer je prethodno pisala pod pseudonimom A Lady.

Uživajte uz priče Džejn Ostin..., foto: Promo
Uživajte uz priče Džejn Ostin..., foto: Promo
.

Prava poslastica za sve ljubitelje klasika, drugi tom Izabranih dela Džejn Ostin otkriva unutrašnje borbe likova, njihove različite životne puteve i želju za ostvarenjem. U svim borbama prepoznaćete iskrene emocije koje prožimaju stranice knjige. Autorka na izvanredan način ukazuje koliko su bili važni statusni simboli i ugled u društvu, i koliki je njihov uticaj na suđene i nesuđene životne izbore glavnih junaka.

Autorka Džejn Ostin rođena je u Stiventonu, za koji je ostala vezana čitav život. Imala je šestoricu braće i stariju sestru Kasandru, s kojom je bila vrlo bliska. Natprosečno obrazovana za to vreme, Džejn se rano posvetila pisanju. Njeni najpoznatiji romani i danas su izuzetno popularni i imali su nekoliko ekranizacija kao filmovi i serije. Vulkan izdavaštvo prethodno je objavilo prvi deoIzabranih dela, kako bi svi ljubitelji klasika na jednom mestu uživali u vanvremenskim romanima kao što su Ema, Razum i osećajnost i Gordost i predrasude.