„Čarobnjak iz Lase“ autora Dejvida Mikija u prodaji

Nije važno šta vam se dešava, već način na koji tumačite stvari

PR
Foto: Promo / Vulkan izdavaštvo
Foto: Promo / Vulkan izdavaštvo
.

Čarobnjak iz Lase je prvi tibetanski budistički triler na svetu koji je napisao autor brojnih bestselera Dejvid Miki. U napetom spiritualnom romanu koji je osvojio čitaoce širom planete prepliću se životi dva potpuno različita čoveka, koje dele godine i kontinenti. U trenutku kada se i kaluđer-početnik i kvantni naučnik suočavaju sa katastrofom, njihove priče sjediniće drevna tajna. Veza između njih dvojice nije očekivana, ali je ipak otkrovenje gotovo transcendentalnih razmera.

Kada Crvena armija izvrši invaziju na Tibet, mladom iskušeniku u budističkom manastiru Tenzinu Dordžeju poverena je misija koja će njegovom životu dati pravi smisao. U najmračnijem času njegove domovine, on mora da pređe strme vrhove Himalaja i odnese na sigurno dva drevna teksta neprocenjive vrednosti i nedokučivog značenja.

Pola veka kasnije, u paradoksu sličnih okolnosti, naučnik Met Lester nalazi se pred životnom prekretnicom: njegov revolucionarni nanotehnološki projekat je pod tajanstvenim okolnostima premešten u istraživački inkubator u Los Anđelesu, što Metove idealističke poglede na svet dovodi u sukob sa nemilosrdnim interesima investicionog oligarha.

Roman prepliće poglavlja o Tenzinovom proročanskom putovanju Himalajima i Metovim iscrpljujućim ulaskom u svet Los Anđelesa. Tenzinova specijalna misija je da odnese drevne svitke budističkog mudraca na sigurno, a Met pokušava da preboli odlazak svoje verenice, dok stalno ima noćnu moru o skliznuću niz ledeni pokrivač u strašnu prazninu.

Tenzin i Met upuštaju se u paralelne avanture. Tenzinovo opasno putovanje sa Tibeta, usred sve većih fizičkih poteškoća i sveprisutnog straha od zarobljavanja Crvene armije, ogleda se u Metovim savremenim, ali ne manje traumatičnim izazovima. Kraj svakog poglavlja ostavlja čitaoca na ivici napetosti i očekivanja, a poslednje će zatvoriti krug, poput ciklusa reinkarnacije.

„Metafizička misterija koja će vas privući poput magneta.“ – Kobo

Roman Čarobnjak iz Lase ljubitelji intrigantnih, napetih trilera koji kombinuju uzbudljivu radnju sa filozofijom i spiritualizmom mogu potražiti na sajtu vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.