Brojni hitovi domaće i svetske književnosti tokom Noći knjige!

Noviteti domaće i svetske književnosti okosnica su i ove Noći knjige, koja će trajati od 17. do 19. juna. Napravite na vreme svoj spisak, jer je ova manifestacija i više nego dobra prilika da kućnoj biblioteci dodate nove naslove budući da će važiti popusti do čak 40%.

PR
Foto: Promo/Laguna
Foto: Promo/Laguna
.

Snažna i potresna, knjiga „Nebeska dvorišta“ je priča o životu, lepoti i stradanju koja se drži vrednosti o kojima njen autor vladika Grigorije govori kad god uzme reč. Precizno a odmereno, vladika je sročio sagu o maloj ali hrabroj zajednici koja brani svoje vekovno ognjište, alegoriju o malom čoveku na udaru pošasti rata, i čovekovoj spremnosti na velike odluke i dela.

Foto: Promo/Laguna
Foto: Promo/Laguna
.

Ilustrovana priča o osnivaču srpske države Stefanu Nemanji „Senka i san“ Vladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovića pisana je prijemčivim i pitkim jezikom, bogata istorijskim podacima i zanimljivim činjenicama u vezi sa epohom i duhom vremena. Prateći glavnog junaka od kada je bio dečak, priča se dotiče ne samo biografije vladara koji će se upokojiti pod imenom Sveti Simeon već i presudnih događaja koji su menjali lice tadašnje Evrope i sveta.

Foto: Promo/Laguna
Foto: Promo/Laguna
.

Knjigom „Panonski admiral“, emocionalnim vodičem kroz diskografiju Đorđa Balaševića, novinar i pisac Ivan Ivačković iskazao je dubok naklon ne samo prema umetnosti ovog velikog pesnika naših duša već i njegovom civilizacijskom angažmanu. U Balaševićevoj karijeri nije bilo slabog albuma, što je retkost i u internacionalnim razmerama. Ovo je knjiga o karijeri jednog velikog pesnika i padu jedne velike zemlje.

Foto: Promo/Laguna
Foto: Promo/Laguna
.

Nova knjiga satiričnih priča Bojana Ljubenovića „Ništa nije smešno“, u kojoj je autor duhovitiji, apsurdniji i oštriji nego pre, za kratko vreme osvojila je čitaoce i našla se u samom vrhu top-lista čitanosti.

Većina rimskih careva tokom III i IV veka naše ere poticala je sa prostora današnje Srbije, odnosno sa šireg prostora Balkana. Knjiga „Purpur imperije“ Duška Lopandića je priča o tim ljudima i tom vremenu, o našim krajevima pod rimskom vlašću i značaju koji je ovaj prostor imao na mapi istorije.

Foto: Promo/Laguna
Foto: Promo/Laguna
.

„Grand hotel ‘Evropa’“ Ilje Leonarda Fejfera je maestralni roman o potrazi za ličnim identitetom i identitetom Starog kontinenta. On gotovo lirski govori o ljudima i svetu koji su poput Grand hotela „Evropa“ možda već proživeli svoje najbolje dane.

Foto: Promo/Laguna
Foto: Promo/Laguna
.

„Crvene cipele“ Džoane Haris su nastavak svetskog bestselera „Čokolada“. Ceo Vijanin svet biće stavljen na kocku, što će je primorati da se suoči sa teškim izborom; da pobegne, kao što je to činila mnogo puta do sada, ili da se suprotstavi svom najopasnijem neprijatelju – samoj sebi.

Foto: Promo/Laguna
Foto: Promo/Laguna
.

Boni Garmus, kopirajterka i kreativna direktorka, napisala je roman o ženi rođenoj ispred svog vremena, koja je inteligentna, posvećena i hrabra, koja odbija kalupe i stereotipe – i svojom knjigom osvojila čitaoce širom sveta. „Lekcije iz hemije“ je duhovita i potresna priča koja pleni i teško se zaboravlja. Lik mlade hemičarke koja traži svoje mesto pod suncem, vodeći se isključivo logikom i naukom veoma je originalan i čitaoce neće ostaviti ravnodušnim.

Foto: Promo/Laguna
Foto: Promo/Laguna
.

Ostareli vlasnik legendarnog hotela „Sentral“, u kojem su stanovali Gogen i drugi veliki slikari, brutalno je izboden. Ko je ubio 91-godišnjeg starca i zašto? Kada je ubrzo zatim pronađen i drugi leš na bretonskoj obali, Žorž Dipen shvata da je pred njim slučaj neslućenih razmera. Ovo je siže romana „Smrt u Pont Avenu: slučaj komesara Dipena“.

Foto: Promo/Laguna
Foto: Promo/Laguna
.

Nedra Glover Tavab je stručnjak za veze i jedna od najuticajnijih psihologa na Instagramu. U knjizi „Postavite granice, pronađite mir“ predstavlja jednostavne a istovremeno efikasne načine za postavljanje zdravih granica na svim životnim poljima, kako bismo odredili i izrazili svoje potrebe jasno i bez izvinjavanja i rešili glavne probleme koji iskrsavaju u našim životima.

Foto: Promo/Laguna
Foto: Promo/Laguna
.

Pošto mame i tate previše rade pa nemaju vremena za svoju decu, sada roboti pomažu mališanima oko školskih zadataka. I sve bi bilo u redu, u tom savršenom gradu, da se nije pojavio robot sa greškom po imenu Roksi. A baš njega je izabrala Eva. Devojčica i robot postali su najbolji drugari – i zbog toga se sve promenilo. Sjajnu i originalnu knjigu za decu „Eva i njen Roksi“ napisao je Srđan Anđelić Mjehur, scenarista i voditelj, a ilustratorka je Tanja Stevanović Gorostasna.

Foto: Promo/Laguna
Foto: Promo/Laguna
.