Za tri dana počinje Vulkanov sajam knjiga!

Još samo tri dana do pokretanja erupcije najboljih knjiga. Na 32 lokacije i na dva sajta (vulkani.rs i knjizare-vulkan.rs), od 11. do 17. oktobra biće održan drugi po redu Vulkanov sajam knjiga. Tom prilikom, Vulkan izdavaštvo pripremilo je mnoštvo stranih i domaćih književnih hitova, kao i naslova za najmlađe, koji dolaze iz Vulkančića. Kako bismo obradovali verne čitaoce, potrudili smo se da ponudimo izvanredne naslove po specijalnim sajamskim cenama.

PR
Vulkanov sajam knjiga, foto: PROMO
Vulkanov sajam knjiga, foto: PROMO
.

Ljubitelji strane beletristike imaće priliku da premijerno čitaju prevedena dela renomiranih svetskih bestseler autora. Roman Doba leptira autorke Hulije Alvarez donosi istinitu priču o hrabrim sestrama Mirabal, koje su za vreme Truhiljove diktature u Dominikanskoj Republici dale svoje živote boreći se za slobodu. Roman Gde šuma ljubi zvezde autorke Glendi Vandere, koji spaja emocije i fantastiku, namenjen je svima koji veruju u čuda. Italijanski pisac Mateo Strukul napisao je pravi istorijski spektakl Sedam dinastija, smešten u renesansnu Italiju, obeleženu ratovima moćnih porodica, intrigama i izdajom. Strastvena snouborderka Ali Renolds rešila je da svoju ljubav prema ekstremnim sportovima pretoči u roman Jeza, koji je namenjen svima koji vole napete trilere čija je radnja smeštena u zanimljive, gotovo filmske predele. Roman Instinkt Ešli Odrejn vodi vas na surovo iskreno, hipnotišuće putovanje u psihu jedne žene kojoj niko nije spreman da poveruje.

Za čitaoce koji slobodno vreme provode uz dela nefikcije, Vulkan izdavaštvo izdvaja nekoliko naslova. Fer-plej autorke Iv Rodski predstavlja revolucionarno rešenje problema neplaćenog i neprimetnog rada s kojim su se žene predugo nosile. Poslednji dvoboj Erika Džegera donosi zapanjujuću istinitu priču o hrabrom vitezu koji, da bi odbranio čast svoje supruge, učestvuje u dvoboju koji je „okončao sve dvoboje". Uz knjigu Samo se triput voli autorke Kejt Rouz otkrijte tri vrste ljubavi i ključ za pronalaženje one prave, s kojom vam je zaista suđeno da budete. Knjiga Zašto seks nije bitan autorke Olivije Fejn dekonstruiše kulturalnu opsednutost seksom, ljubavlju i rodnim ulogama, odgovarajući na aktuelna društvena pitanja i probleme savremenog doba. Uz delo popularne psihologije Manifest junaka svakodnevice proslavljenog autora Robina Šarme naučićete da budete pozitivni, pokrenućete svoju produktivnost i biti korisni svetu.

Najnovija dela savremenih domaćih autora prvi put će biti predstavljena u okviru Vulkanovog sajma knjiga. Iako su njegove priče nastajale u vremenskom rasponu od sedam godina, Muharem Bazdulj je zbirkom Jevanđelje po Jeronimu uspostavio celinu na tematsko-motivskom i kompozicionom planu. Za sve ljubitelje istorijskih romana, Milan St. Protić napisao je Roman o poraženima. U romanu Pesma zovinog pruta, Olivera Jovanović osvetljava ključna egzistencijalna pitanja i daje odgovore koji će vas navesti da preispitate dosadašnja uverenja.

Vulkan izdavaštvo nije zaboravilo ni svoje najmlađe čitaoce! Uz najnovija izdanja Vulkančića uživaće deca svih uzrasta. Nakon uspešnih naslova 100 Sizifovih pravopisnih pravila 1 i 100 Sizifovih pravopisnih pravila 2, Bojan Jokanović priredio je treću knjigu o Sizifovoj borbi za pravopis – 100 Sizifovih pravopisnih pravila 3 – koja je ujedno i poslednji deo trilogije. Pružajući zanimljive odgovore na različita pitanja iz opšteg obrazovanja, obogaćena zanimljivim ilustracijama i različitim zadacima, knjiga Opšta enciklopedija: Postanite genije pomoći će deci da na lak način nauče mnogo zanimljivih podataka iz različitih oblasti. Pet minuta za priču pred spavanje donosi šest kratkih priča čiji su glavni akteri mladunci raznih životinja i fantastičnih stvorenja. Pet minuta za bajku pred spavanje zbirka je najpoznatijih svetskih bajki, skraćenih i prilagođenih deci najmlađeg uzrasta. Upoznajte svet praistorijskih životinja i Upoznajte svet jednoroga knjige su za prave avanturiste: kad otvore prozorčiće, deca će otkriti mnoštvo informacija o čudesnim bićima!

Tokom trajanja Vulkanovog sajma knjiga, cene svih naslova na sajtu vulkani.rs uz redovni popust od 20 odsto snižene su za još 10 odsto. Prilikom kupovine tri ili više knjiga obračunava se dodatnih 10 odsto popusta.

Top 30 najčitanijih naslova, kao i svi noviteti iz beletristike i dečje književnosti biće sniženi za 30 odsto. Ali, to nije sve!

Vulkan izdavaštvo je svojim vernim čitaocima obezbedilo popuste od 40 odsto, 50 odsto i 60 odsto na veliki broj naslova iz beletristike i dečje književnosti, a pojedini naslovi su u okviru specijalne sajamske akcije sniženi do 70 odsto.

Ukoliko poručite knjige putem sajta www.vulkani.rs tokom trajanja Vulkanovog sajma knjiga, od 11. do 17. oktobra, dostava na teritoriji Republike Srbije biće besplatna.

Pripremite spisak željenih knjiga i učestvujte u najvećoj jesenjoj književnoj manifestaciji – Vulkanovom sajmu knjiga.