ZdravoRastimo turnir znanja je u toku: Pozovite klince da se takmiče i osvoje vredne nagrade

Koji vitamin nam je neophodan za vid, kožu, kosti i imuni sistem? Zašto se mahunarke smatraju dobrom zamenom za životinjske proizvode? Ako u kući imate malog genijalca koji zna odgovore na ova i slična pitanja, pozovite ga da učestvuje u ZdravoRastimo turniru znanja - onlajn kvizu na kom može da testira svoje znanje i osvoji vredne nagrade.

PR
Turnir znanja, foto: Promo
Turnir znanja, foto: Promo
.

Kviz traje do 5. oktobra na platformi za učenje Shtreber.com, a namenjen je deci osnovnoškolskog uzrasta. Pravilo „važno je učestvovati“ u ovom slučaju važi možda i više nego za neka druga takmičenja, jer pored provere znanja kviz pruža priliku i da se mnogo toga novog nauči u oblastima koje predstavljaju temelj zdravog života.

Nagrade, foto: Promo
Nagrade, foto: Promo
.

Turnir je deo nekomercijalnog programa ZdravoRastimo koji kompanija Nestlé već 10 godina sprovodi u osnovnim školama širom Srbije, sa ciljem da doprinese uspostavljanju zdravih životnih navika u detinjstvu. Uspeh programa leži u posvećenosti nastavnika u školama, koji su nesebično ulagali energiju i vreme da osnovcima podele korisne savete koji će im značajno pomoći u razvoju zdravih životnih stilova. Oni su na kreativan način organizovali kulinarske radionice i sportske igre na školskim terenima, ističući važnost dobrih navika.

Nagrade, foto: Promo
Nagrade, foto: Promo
.

„Smatram da ono što deca vide, osete i mogu da probaju kroz radionice uvek donosi više temeljnog znanja. Posebno bih pohvalila materijal koji nam je kroz projekat obezbeđen, jer je veoma dobar i kvalitetan. Smatram da ova tematika treba da se uvrsti u plan i program fizičkog i zdravstvenog vaspitanja“, istakla je Melitta Ostojić, nastavnica OŠ Đuro Salaj iz Subotice.

Nagrade, foto: Promo
Nagrade, foto: Promo
.

Realizacija aktivnosti u okviru ZdravoRastimo programa bila je poseban izazov u okolnostima pandemije, ali tada su na scenu stupili maštovitost i kreativnost, kako nastavnika tako i učenika.

Nagrade, foto: Promo
Nagrade, foto: Promo
.

„Učenici su sami osmišljavali prezentacije, naravno koristeći sadržaj sa interneta, ali i tu su kroz izradu mogli da još više pročitaju i nađu nešto o čemu ranije nismo govorili. U kućnim uslovima, učenici su pravili zdrave obroke“, rekla je Sanja Bošković, nastavnica OŠ Jovan Jovanović Zmaj iz Kruševca. Naglasila je da, zahvaljujući projektu koji se sprovodi godinama unazad, već imamo nekoliko edukovanih generacije koje su usvojile nove, zdravije navike.

Nagrade, foto: Promo
Nagrade, foto: Promo
.

U Srbiji je kroz program ZdravoRastimo prošlo više od 100.000 osnovaca. Partneri projekta su Savez za školski sport Srbije, Shtreber, Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.