Novi Vulkančić naslovi edukativnog karaktera

Pogledajte ponudu za kreativne devojčice i dečake

PR
Vulkančić, foto: Vulkan/Promo
Vulkančić, foto: Vulkan/Promo
.

Vulkančić je za sve radoznale mališane pripremio knjige uz koje će se zabaviti, ali i naučiti nešto novo. Na sajtu vulkancic.rs dostupna su čak četiri nova naslova namenjena predškolcima i đacima nižih razreda osnovne škole.

Nakon Superpriručnika za kreativne devojčice, Vulkančić je odlučio da interaktivnom i zabavnom knjigom Superpriručnik za kreativne dečake obraduje sve mališane koji uživaju u zanimljivim trikovima i izazovima. U ovoj bogato ilustrovanoj knjizi pronaći će brojne aktivnosti, zanimljivosti, savete, izazove i igre. Uz nju će vaši dečaci saznati mnoštvo korisnih informacija i razvijati kreativnost. Tu su i saveti za brigu o sebi, razni recepti, ali i portreti slavnih ličnosti, koje su kao deca bile željne novih znanja. Kada se pročita i ispuni, knjiga će ostati divna uspomena na dane pune zabave. Priručnik je namenjen školarcima uzrasta od 7 do 9 godina.

Za predškolce uzrasta od 5 do 7 godina Vulkančić je spremio dve interaktivne knjige iz edicije Pametni prozorčići. Prozorčići se otvaraju i zatvaraju i omogućavaju učenje kroz igru. Knjiga Pametni prozorčići: Dinosauri upoznaće najmlađe čitaoce sa praistorijskim svetom. Mališani će saznati koliko su bili veliki zubi tiranosaura, kako su se rađali dinosauri i zašto su neki od njih imali krestu. Pametni prozorčići: Zemlja upoznaće decu sa bogatstvima planete Zemlje. Mali radoznalci će saznati od čega se sastoji Zemljina unutrašnjost, zašto Zemlju zovemo „Plava planeta“, kako pingvini štite jaja da se ne smrznu i zašto se riđi risovi penju na kaktuse. Zanimljivosti o najrazličitijim vrstama životinja i staništa deca će otkrivati jednostavnim podizanjem prozorčića ispod kojih se kriju bogate ilustracije.

Najzad, za one najmlađe, koji tek otkrivaju svet knjiga, preporučujemo 100 igara za pametne glave. Uz parolu „čitaj, oboj, seckaj i mozgaj“, deca uzrasta od 3 do 5 godina imaju priliku da na kreativan način odgovore na mnoge zabavne zadatke i izazove. Predivne poučne pričice upotpunjene su toplim ilustracijama, a mališani će i sami moći da izraze kreativnost, jer će pored rešavanja mozgalica imati zadatak da crtaju, boje i prave različite predmete, koji će im nakon čitanja ostati kao lepa uspomena. Zadaci su raspoređeni po težini, pa će mališani, rešavajući ih, prelaziti na sledeći nivo, što predstavlja dodatni izazov.

Najlepše knjige za vašu decu možete pronaći na sajtu vulkancic.rs i u svim knjižarama Vulkan.