Super ideje za savršen poklon za svadbu

Venčanje i svadba je intiman, srećan čin u životu mladenaca. Taj dan dele sa najdražim ljudima, a za uzvrat dobijaju poklone koji će im ulepšati zajednički život. Iako su ideje brojne teško je doneti odluku koji je poklon idealan za mladence, onaj koji će biti koristan i ostati kao uspomena na najsrećniji dan u životu?

PR
Idealan poklon za venčanje, foto: Olena Yakobchuk/Shutterstock
Idealan poklon za venčanje, foto: Olena Yakobchuk/Shutterstock
.

Srebrne narukvice za nju i njega

Srebrne narukvice u paru su odlična ideja za poklon. Ovo je ukras koji mladenci mogu nositi ceo život i uživati u prelepom dizajnu. Sa unutrašnje strane se može ugravirati i nekoliko reči posvete pa da poklon bude personalizovan, da asocira na važan dan.

Pandora srebrne narukvice su idealne kada darodavac poznaje važne trenutke iz života para. Tada može da odabere nekoliko privezaka kao asocijaciju na njih, a ostatak prostora da ostavi mladencima da popune sami tokom bračnog života.

Umetnička slika

Odličan poklon je i slikarsko umetničko delo. Bolji je izbor od nameštaja ili lampi jer se slike uklapaju u svaki prostor, uz svaki enterijer.

Pažljivim odabirom motiva darovaće se nešto zaista posebno što je mnogo više od ukrasa u domu. To su emocije prenesene na platno i podsetnik na važan dan kada su se mlada i mladoženja zakleli na večnu ljubav pred sebi dragim ljudima.

Espresso aparat – uređaj kojeg se niko neće setiti

Kvalitetni uređaji koji će imati svoju namenu i biti često korišćeni su uvek dobar izbor kao poklon za svadbu. Espresso aparat donosi svež miris i prijatan ukus svake šoljice kafe, a mladencima uspomenu na dan venčanja.

Cene su različite pa se može odabrati manji aparat sa 0,6 L zapremine ili veći uređaj, espresso aparat koji pravi idealnu temperaturu mleka, sa zaštitom protiv kamenca… Svaki će napraviti savršenu kafu i biti rado korišćen u svakom domaćinstvu.

Tiganji, šerpe i posuđe za serviranje

Iako se čini kao prevaziđeno, kvalitetno posuđe je uvek dobro došlo mladom bračnom paru. Tiganji, tanjiri i šerpe su neophodni već u prvim danima zajedničkog života, a ako dobiju ovakav poklon mladenci će biti pošteđeni samostalne kupovine.

Naročito je važno da su tiganji izdržljivi, sa nelepljivim slojem, a uvek su dobro došli i modeli kojima se skida ručka pa mogu da se koriste i u rerni. Dobro posuđe skraćuje vreme kuvanja i omogućavaju zdravu pripremu hrane što je kod prženja jako bitno.

Escajg za 12 osoba

U domaćinstvu uvek treba imati i kvalitetan escajg koji je se postavlja pred 6 ili 12 osoba. Odlična opcija je da se kupi proširen model koji će sadržati i male viljuške kao i ostale dodatke za soseve, supe i serviranja hrane.

Uz kvalitetnu izradu i gravuru escajg će ostati lep i neće menjati svoj izgled ni nakon dugogodišnje upotrebe. Poklon je originalan, trajan i obezbediće da sa njime proslave i zlatnu svadbu.

Neki predlozi su neobični – srebrne narukvice i umetnička dela, neki su tradicionalni i korisni – tiganji i escajg. Prilikom odabira treba proveriti da li mladencima nešto nedostaje, da li se useljavaju u sopstveni dom ili žive sa roditeljima? To će pomoći pri odluci. Kada se sa ljubavlju odabere kvalitetan poklon greški svakako neće biti!