SARAJEVO FILM FESTIVAL ima službenu šoljicu za kafu!

U okviru projekta Velika Scena među čak 1248 prijavljenih radova za dizajn službene šoljice za kafu SFF-a pobedu je odneo Darko Karać iz Banja Luke.

PR
Pobednik, Darko Karać, foto: Velika scena/Promo
Pobednik, Darko Karać, foto: Velika scena/Promo
.

Nakon što je stručni žiri Velike Scene odabrao osam najboljih prijava za dizajn službene Grand kafa šoljice za kafu Sarajevo Film Festivala, glasovima publike na www.velika-scena.com i posetioca SFF-a odabran je i pobednički rad - najboljim dizajnom za šoljicu za kafu odabran je rad „Scena iz filma“, autora Darka Karaća iz Banja Luke.

U sklopu projekta Velika Scena Atlantic Grupe, mladi kreativni dizajneri imali su prilike pokazati što znaju na konkursu za dizajn nove zvanične šoljice Sarajevo Film Festivala, i to šoljice Grand kafe. Tokom konkursa, koji je trajao od 12. do 31. maja 2021. godine, ukupno je pristiglo čak 1248 prijava iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Sama ideja za rad je došla spontano. Dugo vremena sam zbog gitarskih nastupa dolazio u Sarajevo, a jedne godine baš u vreme Sarajevo Film Festivala, boravio sam u blizini Narodnog pozorišta. Inspirisan onim što sam video, pun utisaka, poželeo sam da budem na neki način prisutan na festival. I evo, pobedom na konkursu, želja mi se upravo ostvarila“, rekao je Darko Karać koji se dizajnom bavi tek 2 godine, ali je u kreativnim vodama punih 15 godina, svirajući bas gitaru.

Darko je pojasnio i motivaciju za pobednički rad: „Prvenstveno sam bio inspirisan povezanošću kao konceptom koju smatram jednom od osnovnih karakteristika SFF-a te filma uopšte - romantična scena iz filma, koja pokazuje bliskost dvoje ljudi, dok sede i opuštaju se uz kafu, povezuje sve elemente te povezanosti.“

Ovaj zanimljiv i inspirativan konkurs u kojem su svoje ideje pokazali mladi dizajneri prvi je projekt Velike Scene, regionalne web platforme Atlantic Grupe koja će se nadograđivati i širiti, a na njoj će biti mesta za sve - muzičare, pisce, glumce, reditelje, likovne stvaraoce i druge kreativce i umetnike.