Urban

Multimedijalna akcija Beogradske umetničke radionice BURA: More. more. amore

Beogradska umetnička radionica BURA sprovešće multimedijalnu akciju More.more.amore u Blok galeriji na Novom Beogradu (Jurija Gagarina 221, Blok 45), od 20. avgusta do 1. septembra 2021. godine. Akcija je osmišljena kao kreativni odgovor na otuđenost, izolaciju i ograničenost putovanja u doba još prisutne pandemije, ali i kao svojevrstan artistički poziv na povratak aktivnom životu.

19.08.2021. - 10:02h

More.more.amore podrazumeva izložbu radova 15 autora (Zdravko Joksimović, Aleksandar Rafajlović, Saša Totić, Dragana Radivojević, Daniel Glid, Radmila Duda Ludošan, Goran Tomašević, Goran Stojčetović, Paul Rihard Landauer/Paul Richard Laundauer, Sonja Beloš, Valentina Savić, Nataša Škorić, Dragana Nikoletić, Jelica Stojančić) i muzički live act u interpretaciji Gorana Orgea Nikolića.

Aleksandar Rafajlović
Aleksandar Rafajlovićfoto: Promo Bura

Otvaranje je zakazano za 19 časova, u petak 20. avgusta 2021. godine.

Dragana Nikoletić
Dragana Nikoletićfoto: Promo Bura

Beogradska umetnička radionica BURA postoji od 2000. godine, od kada kreira i organizuje umetničke događaje, usmerene na alternativna promišljanja društvenih pojava i tema iz domena umetničkog stvaralaštva. Naše udruženje stavlja naglasak na prožimanje umetnosti i takozvanog „običnog” života, kao i na redefinisanje izlagačkog prostora i načina izlaganja. Do sada smo izveli 23 projekta od kojih izdvajamo Anfas, profil, teme u beogradskom SKC-u, rezidencijalni program Pronađeni u prevodu, sproveden u selu Bujačić kod Valjeva, Inicijacija u Paviljonu “Cvijeta Zuzorić”, Should I stay or should I go, upriličen kroz debatu u biblioteci „Milutin Bojić“, izložbu u Galeriji O3on i radionicu sa studentima Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu.

Duda Ludošan
Duda Ludošanfoto: Promo Bura