U prodaji novi CD “Đure i mornara”: “More” muzika za dušu, radost i tugu

U izdanju “Multimedia Music” ovih dana se pojavio četvrti album benda “Đura i mornari” pod nazivom “More”.

Novi CD, foto: Promoo Đura i mornari
Novi CD, foto: Promoo Đura i mornari
.

Prethodni albumi benda “Mediteran”, “Tropikalizam” i “Alegria” učinili su da publika zavoli specifičan morski stil i zvuk ovog benda.

Klasična rok postavka sa dodatkom harmonike, tambure i udaraljki, stvara umilnu muziku jugoistočnog Mediterana kojim dominiraju Jadransko i Egejsko more. Muzika da se tuguje i da se raduje. Pesme uz autorsku podršku muzičkog producenta Milana Milosavljevića Burde potpisuje Vladimir Đurić Đura poznatiji kao Đura Mornar.

Đura Mornar, foto: Promo Đura i mornari
Đura Mornar, foto: Promo Đura i mornari
.

Đurina poezija i specifičan kantautorski glas daju pečat i ovom albumu, kao što je to bilo i na solo projektima “Maštarije” i “Letnja terasa”. Njegove ljubavne pesme lako se pamte i uz njih se može plesati, a pravljene su za dugo trajanje i za utehu izgubljenim dušama. Kada brodovi zaplove u nepoznate vode, samo pesma Mornara može ih vratiti na siguran put.

Bend čine: Vladimir Đuric Đura - glas, Milan Milosavljević Burda -klavijature, Nenad Ljubenović - harmonika, Dejan Resanović - bas, Radivoje Bojanovski - gitara, Nenad Đordjević - bubnjevi, Stefan Fuks - tambura, Srđan Tanasković - klavir, Maja Klisinski - udaraljke.