Humanitarna akcija "Čuti i razumeti 2020"

Humanitarna akcija posvećena deci sa oštećenim sluhom "ČUTI I RAZUMETI" ove godine se uprkos pandemiji organizuje po deveti put.

foto: Promo
foto: Promo
.

Ovu akciju je u septembru 2012. godine pokrenuo Audiovox povodom Svetske nedelje gluvih i nagluvih osoba koja se obeležava poslednje nedelje septembra. Pored poznatih stručnjaka Iz ove oblasti i velikog broja kompanija, humanitarnu akciju "ČUTI I RAZUMETI" su do sada podržali i NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina kao i veliki broj pevača, glumaca, sportista, voditelja i mnogi drugi. U prethodnih 8 godina akcija je osim u Beogradu održana i u Jagodini, Nišu i prošle godine u Kragujevcu.

Ove godine, u skladu sa epidemioloskom situacijom izazvanom virusom COVID-19, glavni organizator odlučio je da se manifestacija održi u okviru škola dece sa oštećenim sluhom, bez tradicionalnog zajedničkog izleta i okupljanja dece na jednom mestu. Umesto toga organizovan je nagradni likovni konkurs za decu na temu “Moji slušni aparati i ja” kojim je obeležena akcija ČUTI I RAZUMETI. Žiri u kome su zajedno stručnjaci iz oblasti oštećenja sluha kod dece i likovni umetnici će početkom oktobra izabrati 3 najbolja dečija rada za koje je organizator obezbedio vredne nagrade.

Iako ove godine nismo mogli da se družimo uživo pripremljen zajednički video pozdrav za svu decu a pored članova kolektiva organizatora njih su želeli da pozdrave i članice grupe Frajle i paraolimpijski sportista Rastko Jokić.

Želja je da se humanitarnom akcijom "ČUTI I RAZUMETI" deci sa oštećenim sluhom poklonimo jedan lep dan u godini i druženje sa vršnjacima i da javnosti na taj način pokažemo da su ona deo našeg društva i istovremeno podsetimo sve nas na njihove želje i potrebe. Na internet sajtu www.cutiirazumeti.com koji je posvećen ovoj humanitarnoj akciji mogu se videti izveštaji sa prethodnih okupljanja.