Priče poznatih o Sarajevu otkrivaju: Svi smo mi iz istog filma

Svaka priča je jedna inspiracija, a priča o Sarajevo film festivalu koji je krenuo u ratnoj krizi i među retkima se održava i u ovoj aktuelnoj, iako u ograničenom obliku, uvek inspiriše.

PR
Sarajevo Film Festival, foto: Promo/Atlantic Grupa
Sarajevo Film Festival, foto: Promo/Atlantic Grupa
.

Ove godine je posebno inspirativno i novo izdanje platforme Svi smo mi iz istog filma, koja već duži niz godina promoviše ideju o SFF-u kao projektu koji povezuje kreativne snage duž regiona i šire, uz podršku Atlantic Grupe kao jednog od vodećih sponzora festivala. Tako će poznata lica iz sveta filma, umesto dolaska na nezamenjivi sarajevski crveni tepih, putem ove online platforme poslati poruke podrške i inspiracije svim ljubiteljima filma.

Svi smo iz istog filma već godinama svedoči o posebnom partnerstvu i prijateljstvu Atlantic Grupe i Sarajevo Film Festivala.

Svake godine ovaj projekat poziva publiku širom regiona da zajedničkim snagama širi ideju o kreativnosti, umetnosti i saradnji, a ove godine će na jednom mestu okupiti, ujediniti i ohrabriti učesnike SFF-a na poseban i drugačiji način. Poznata imena i omiljeni gosti SFF-a - Goran Bogdan, Bojana Gregorić Vejzović, Jelena Veljača, Slaven Došlo, Lena Kovačević, Maja Čengić Miralem, Petra Kurtela, Marko Petrići brojni drugi podeliće s ljubiteljima filma svoje inspirativne priče.

U svojim emotivnim svedočanstvima, oni će otkriti šta ih je podstaklo da se bave filmom, kako ih je inspirisao upravo Sarajevo Film Festival, kakve ih uspomene za njega vežu i šta su im festival i ovaj grad pružili. Ono što ih spaja je poruka koja nas veže više nego pre: svaka priča je jedna inspiracija, jer svi smo mi iz istog filma. Ideja projekta je povezati umetnike i publiku kako bi zajedničkim snagama podržali filmsku umetnost u ovim izazovnim vremenima i poslati poruku kako nam upravo umetnost pruža uvek dostupan način izražavanja i izvor inspiracije.

Platforma Svi smo mi iz istog filma je, zahvaljujući modernoj tehnologiji, proteklih godina omogućila brojnim ljubiteljima filma da dožive posebnu emociju SFF-a, čak i ako ga nisu posetili. Projekcije filmova iz Sarajeva istovremeno su se održavale u nekoliko gradova u regionu, snimao se prvi vertikalni film koji je u potpunosti kreirala publika, te je od kolaža fotografija nastalih za vreme SFF-a nastalo i najveće Srce Sarajeva. Ove godine ideja je da se podrže umetnici da svojim jedinstvenim pričama inspirišu druge. Neke od ovih priča nikad pre nisu „ugledale svetlo dana“, a sve ih možete pronaći na platformi www.svismomiizistogfilma.com.