Knjiga koja je uzburkala javnost - "Služba" Gorana Živaljevića

Služba“, bivšeg zamenika direktora BIA Gorana Živaljevića uzburkala je javnost i za kratko vreme postala jedna od najčitanijih knjiga!

Knjiga koja je uzburkala javnost, foto: Promo/Laguna
Knjiga koja je uzburkala javnost, foto: Promo/Laguna
.

Pred čitaocima je prikaz pojedinih važnih događaja u Srbiji i regionu poslednjih decenija iz ugla jednog „kontroverznog“ obaveštajca, glas profesionalca protiv satanizacije i politizacije Službe državne bezbednosti Srbije, priznanje njenih slabosti i propusta i verodostojno svedočanstvo o zloupotrebama Službe koje su je često pretvarale u žrtvu.

Epigraf na početku: „Vrhunac patriotizma je kada državu branite od vlasti“ (izjava američkog državnog tužioca Džima Garisona, aktera u pokušaju suđenja za ubistvo Kenedija) nije izabran slučajno...

Prema rečima autora, „ova knjiga ne pretenduje da bude ni istorija, ni udžbenik, ni odbrana onoga što moral ne trpi, ona je moje viđenje događaja u Službi i u vezi sa Službom u kojoj sam, u proteklih nešto više od 30 godina, sticajem okolnosti nekada bio ne samo svedok već i akter. A dođe trenutak da o akteru govori i on sam, ne samo drugi.“

OVDE možete pročitati osvrt na knjigu „Služba“ uvaženog advokata Vladimira Todorića.

Knjigu „Služba“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs, a uskoro i na kioscima širom Srbije.