Lagunin književni klub 13. marta - "Svet po Garpu" Džona Irvinga

Novo okupljanje ljubitelja lepe književnosti i novu tribinu Laguninog književnog kluba zakazali smo za petak 13. mart u 18 sati u knjižari Delfi SKC. Ovog puta smo prvi petak u mesecu ustupili specijalnoj gošći Lagune, čuvenoj Trejsi Ševalije.

PR
Svet po Garpu, foto: Promo Laguna
Svet po Garpu, foto: Promo Laguna
.

Tema razgovora biće knjiga „Svet po Garpu“ Džona Irvinga, „čudesan roman sa čijih stranica isijavaju životna energija, umetnost i duhovitost“, kako su ocenili u Washington Postu.

Ovo je životopis T. S. Garpa – vanbračnog sina Dženi Filds – feministkinje koja je bila napredna za svoje vreme. Ovo je prikaz života i smrti čuvene majke i njenog zamalo čuvenog sina. Oni žive u svetu seksualnih ekstremnosti, pa čak i seksualnih ubistava. Ovo je roman pun „ludila i tuge“, a opet, mračni i nasilni događaji ove priče ne umanjuju osećaj katkad pomalo vulgarnog, a ponekad i robusnog humora.

Na više od trideset jezika, u više od četrdeset zemalja, više od deset miliona čitalaca dosad je posvedočilo da je ovaj roman urnebesno svedočenje sopstvene zaključne rečenice: „U svetu po Garpu, svi smo mi nasmrt bolesni.“

U okviru 61. tribine Laguninog književnog kluba, o romanu „Svet po Garpu“ govoriće prevoditeljka Ana Grbić, Lidija Nikolić iz Delfi kutka i pisac Siniša Soćanin.

Popust od 30% na knjigu „Svet po Garpu“ možete iskoristiti do 13. marta u svim knjižarama Delfi i Laguninom klubu čitalaca u Resavskoj 33.