Ljubavna priča koja sledi samo svoja pravila: Ostala je uvek ista

Bezuslovna ljubavna priča Ostala je uvek ista pisana je za sve beznadežne romantike. Svako poglavlje otkriva nova iznenađenja i mnoštvo neočekivanih obrta koji će vam držati pažnju od prve do poslednje stranice. Roman je nastao iz pera čuvene bestseler autorke Trejsi Garvis Grevjs, koja stilom podseća na neverovatnu Džodžo Mojes.

Bezuslovna ljubavna priča Ostala je uvek ista pisana je za sve beznadežne romantike, foto: Vulkan/Promo
Bezuslovna ljubavna priča Ostala je uvek ista pisana je za sve beznadežne romantike, foto: Vulkan/Promo
.

Zbog straha da će reći ili uraditi nešto pogrešno, Anika, glavna junakinja romana Ostala je uvek ista, izbegava druženje. Okreće se samoći knjiga i prepušta im da je odvedu u neki potpuno drugačiji svet. Anikina druga ljubav je šah, koji se sa svojim pravilima i disciplinom, jasnom podelom na crno i belo, savršeno poklapa s njenom vizijom života. Upravo na jednoj partiji šaha upoznaće Džonatana, koji će je očarati na prvi pogled. Oduševljen veštinom i lepotom protivnice, on u Aniki vidi nežno i iskreno stvorenje, jedinu ženu s kojom može da bude ono što jeste. Nakon što ih sudbina razdvoji, svako će krenuti svojim putem, sve do slučajnog susreta deset godina kasnije. Poput figura ostavljenih na tabli, osećanja su i dalje tu – jasna i opipljiva, i samo čekaju da igra ponovo počne.

Da li će dati drugu šansu prvoj ljubavi? Ili će ih tajna koja stoji iza njihovog raskida potpuno razdvojiti? Priču pratimo prvenstveno iz Anikine perspektive. Sve njene misli, osećanja i razmišljanja doživljavamo lično i saosećamo s njom. Veoma emotivna ali istovremeno i jaka, potpuno je drugačija od drugih. Te razlike s vremenom će postati njena snaga. Nezavisna, Anika prvi put u životu preuzima vodeću ulogu.

Autorka Trejsi Garvis Grejvs dosad je napisala nekoliko bestselera Njujork tajmsa i Volstrit žurnala. Njen debitantski roman Na pustom ostrvu zadržao se na bestseler listi Njujork tajmsa čak devet nedelja. Autorka uveliko radi na novoj knjizi, a ima i viziju ko bi mogao da glumi u filmskom ostvarenju romana Ostala je uvek ista. Ukoliko ste i vi večiti romantik, ovu nezaboravnu ljubavnu priču potražite u obližnjoj Vulkan knjižari.