Promocija knjiga iz edicije "Eklipsa": "Osinje gnezdo" i "Vreme od voska" - 25. februara!

Pozivamo vas na promociju dve sjajne knjige koje su nedavno objavljene u novoj Laguninoj ediciji „Eklipsa“.

Promocija knjiga iz edicije &Eklipsa&, foto: Promo/Laguna
Promocija knjiga iz edicije "Eklipsa", foto: Promo/Laguna
.

Reč je o romanima „Osinje gnezdo“ Vlade Arsića i „Vreme od voska“ Ivana Josimova, koji će biti predstavljeni u utorak 25. februara od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC.

Osim autora, o knjigama će govoriti urednik romana i edicije Zoran Penevski.

Roman „Vreme od voska“ Ivana Josimova jedan je od dosad nepoznatih vrhova srpske proze. Od autora saznajemo da osnovna priča romana predstavlja pokušaj glavnog junaka da rekonstruiše deo svog života, deo u kome je prošao kroz nekoliko dramatičnih događaja. Emil je veliki glumac koji žonglira ženama i sudbinama ljudi koji ga okružuju. Nakon njegove iznenadne smrti, Emilov sin pokušava da otkrije da li su i njegova ljubavnica Roza i supruga Kaća takođe izvršile samoubistvo. Time izazvano preispitivanje junaka stvara uragansku pijavicu koja usisava čitaoca i pokazuje izlazak iz tame u kojoj se protagonista nalazi.

Dugo očekivani triler Vlade Arsića „Osinje gnezdo“ preispituje mit o moštima Svetog Save i postavlja mnoga pitanja u vezi sa našom sudbinom. Arheolog Jovan Gligorijević je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Pošto je bio na tragu nečeg epohalnog, njegov brat Goran i bivša devojka Vesna misle da je u pitanju ubistvo. Potraga za istinom vodiće ih do zaprepašćujućih otkrića i opasnih susreta, a dovešće ih i do aktera manje poznatog toka istorije... Da li se može tvrditi da nijedan patrijarh SPC u prošlom veku nije umro prirodnom smrću? Zašto vekovima postoje kantulovci, tajno bratstvo unutar SPC?

Edicija Eklipsa predstavlja novinu u Laguni i obuhvata romane domaćih autora koji pišu o onome što izlazi iz tame na svetlo, o stanju pomračenja, o istini koja izmiče iluzijama. Žanrovski raznoliko i stilski originalno, romanima iz ove edicije zajedničko je to što predstavljaju snažno i nezaboravno štivo.

Dobro došli!